Котлети під шубою
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті розказано як приготувати котлети під шубою - соковиті і ніжні. Такі котлетки добре підійдуть для легкої вечері або обіду з салатом або крупами. Вони не тільки смачні, але і красиві.
Шубку для цих котлет можна зробити ще яскравіше і красивіше, якщо замість картоплі і кабачка додати натерту відварну буряк. В цьому випадку можна додати ще більше часнику, так як буряк прекрасно поєднується з часником.
Подавати ці котлетки можна як окрему страву або ж з будь-якими гарнірами.
- Фарш - 600 грам (свинячий або свинина / яловичина)
- Куряче яйце - 3 штуки
- Помідор - 3 штуки
- Картопля - 1 штука
- Кабачок - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Сир - 100 грам
- Часник - 2 зубчики
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Капуста - 200 грам
Дрібно наріжте білокачанну капусту. Додайте її до фаршу, додайте сіль і перець за смаком, а також спеції за бажанням. Все добре перемішайте.
Тепер приготуйте шубку для котлет. Для цього очистіть картопля і кабачок і натріть їх на дрібній тертці. Відварені яйця, морква і дві третини сиру натріть на крупній тертці, додайте майонез. За бажанням можна подрібнити петрушку або Укро. Всю "шубку" добре перемішайте.
Помідор поріжте тонкими кільцями. Форму, де будете випікати котлети, змастіть рослинною олією, сформуйте з фаршу з капустою котлетки, а наверх викладіть по одному колечку помідора і покрийте котлети "шубкою" .
Духовку рахогрейте до 200 градусів і поставте туди котлетки на 25 хвилин. Потім винімете їх і наверх викладіть Отса сир, перемішаний з розчавленим часником. Поставте в духовку ще на 15 хвилин і запечіть до рум'яної скоринки.