Korvapuusti
(покроковий рецепт з фото)
Усім шанувальникам домашньої і ароматної випічки, хочу запропонувати на замітку цей рецепт. Korvapuusti - це приголомшливі булочки з корицею, які готують у фінській кухні. Спробуйте, не пошкодуєте!
Такі булочки виходять дивно м'якими, повітряними, з ароматною начинкою всередині. Вони чудово підійдуть для чаювання всією сім'єю і частування гостей. Якщо вам до душі дріжджова випічка, обов'язково спробуйте ці фінські Корвапуусті.
- Молоко - 1 Склянка
- Борошно - 500 грам (приблизно)
- Яйце - 1 штука(+ 1 білок)
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 125 грам(50 грам в начинку, інше - в тісто)
- Вершкове масло - 100 грам(50 грам в начинку, інше - в тісто)
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Обкладинка - 2 чайних ложки
- Кокосова стружка - 1 Чайна ложка
Підготуйте інгредієнти.
Тісто я замішуючи за допомогою хлібопічки. Відправляю в форму для замішування рідкі інгредієнти - молоко, вершкове масло, яйце.
Після сіль, цукор, борошно і дріжджі.
Готове тісто залишаємо в теплому місці підходити на годину-півтора.
Тим часом можна приготувати начинку. З'єднайте розм'якшене вершкове масло, цукор і корицю. Ретельно перемішайте.
Готове тісто розкачати тонким шаром на робочому столі.
Змастіть весь пласт начинкою.
Акуратно згорніть рулетом.
Наріжте булочки ось такими шматочками, роблячи з одного боку зріз під кутом. У центрі акуратно зробіть поглиблення.
Викладіть булочки на деко, застелене пергаментом. Змастіть збитим білком, присипте кокосовою стружкою і відправте в духовку.
При температурі 200 градусів випікайте Корвапуусті близько 25 хвилин до рум'яності.
Смачного!