Короп в желе
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт сподобається в першу чергу любителям холодцю або заливного. Короп в желе готується разом з овочами і спеціями. Виходить чудова закуска для святкового столу. Красиво і смачно!
До вашої уваги - простий рецепт приготування коропа в желе. Я використовую короп вагою 1-1, 5 кг. В овочевий набір входить: морква, цибуля ріпчаста і томати. Готовий холодець потрібно помістити в холодильник і дочекатися, поки він повністю застигне. Хай щастить!
- Короп - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 80 грам
- Морква - 100 грам
- Корінь селери - 100 грам
- Помідори - 100 грам
- Паприка - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
- Желатин - 5 грам
- Лимон - 1/2 штуки
- Зелень - За смаком
Короп промиваємо і очищаємо від луски. Розрізаємо черево, очищаємо рибу від нутрощів. Потім нарізаємо, відокремивши філейну частину від кісток. Кістки, плавники і голову заливаємо водою (1, 5 L), варимо на середньому вогні 1, 5 годину.
Овочі промиваємо і очищаємо. Додаємо їх в бульйон десь через 45 хвилин після початку варіння.
Витягуємо з бульйону овочі та частини риби.
Опускаємо в бульйон рибне філе, додаємо паприку, сіль. Доводимо до кипіння, після чого варимо на повільному вогні ще 30 хвилин. Витягуємо рибу, а бульйон ретельно проціджуємо кілька разів. В 100 мл. Бульйону розведіть 1 ç.l. Желатину. Введіть суміш в проціджений бульйон, перемішайте.
Викладаємо рибу і шматочки овочів на блюдо. Додаємо скибочки лимона і зелень, заливаємо бульйоном. Коли бульйон охолоне, помістіть блюдо в холодильник для повного застигання. Смачного!