Рецепт Короп в желе фото

Короп в желе
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти , Короп
Роздільне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Холодець
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Рецепт сподобається в першу чергу любителям холодцю або заливного. Короп в желе готується разом з овочами і спеціями. Виходить чудова закуска для святкового столу. Красиво і смачно!

Опис приготування:

До вашої уваги - простий рецепт приготування коропа в желе. Я використовую короп вагою 1-1, 5 кг. В овочевий набір входить: морква, цибуля ріпчаста і томати. Готовий холодець потрібно помістити в холодильник і дочекатися, поки він повністю застигне. Хай щастить!

  • Короп - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 80 грам
  • Морква - 100 грам
  • Корінь селери - 100 грам
  • Помідори - 100 грам
  • Паприка - За смаком
  • Сіль і перець - За смаком
  • Желатин - 5 грам
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Зелень - За смаком
короп в желе - фото крок 1
Короп промиваємо і очищаємо від луски. Розрізаємо черево, очищаємо рибу від нутрощів. Потім нарізаємо, відокремивши філейну частину від кісток. Кістки, плавники і голову заливаємо водою (1, 5 L), варимо на середньому вогні 1, 5 годину.
короп в желе - фото крок 2
Овочі промиваємо і очищаємо. Додаємо їх в бульйон десь через 45 хвилин після початку варіння.
короп в желе - фото крок 3
Витягуємо з бульйону овочі та частини риби.
короп в желе - фото крок 4
Опускаємо в бульйон рибне філе, додаємо паприку, сіль. Доводимо до кипіння, після чого варимо на повільному вогні ще 30 хвилин. Витягуємо рибу, а бульйон ретельно проціджуємо кілька разів. В 100 мл. Бульйону розведіть 1 ç.l. Желатину. Введіть суміш в проціджений бульйон, перемішайте.
короп в желе - фото крок 5
Викладаємо рибу і шматочки овочів на блюдо. Додаємо скибочки лимона і зелень, заливаємо бульйоном. Коли бульйон охолоне, помістіть блюдо в холодильник для повного застигання. Смачного!

Схожі рецепти