Рецепт Корокке фото

Корокке
(покроковий рецепт з фото)

Японська кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Kroketи
Кількість порцій: 12 штук
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт японських картопляних крокетов.

Опис приготування:

Корокке - це японські картопляні крокети по суті є котлетами з картопляного пюре з додаванням м'яса, овочів або морепродуктів. Подавати на стіл можна як самостійну страву або у вигляді гарніру. Добре йде з соусом Тонкацу або майонезом Кьюпі.

  • Картопля - 3 штуки (близько 500 г)
  • Цибуля - 1/2 штуки
  • Фарш із яловичини - 200 грам
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Вершки - 1 Ст. Ложка
  • Яйця - 1 штука
  • Хлібна крихта або панірувальні сухарі - За смаком
  • Борошно - За смаком
  • Рослинна олія - За смаком
  • Сіль і мелений чорний перець - За смаком
  • Вода - 2 Ст. Ложки
корокке - фото крок 1
1. Беремо картоплю, чистим, миємо й нарізаємо великими шматками. Ставимо варитися. Як тільки він буде готовий, дістаємо, товчемо до стану пюре, додаємо вершки і залишаємо остигати.
корокке - фото крок 2
2. У невеликій кількості масла обсмажуємо цибулю. Коли він придбає золотистий колір, викладаємо фарш. За кілька хвилин до повної готовності м'яса додаємо сіль, перець і корицю.
корокке - фото крок 3
3. З'єднуємо пюре і фарш (попередньо добре проціджуємо останній щоб не було зайвого масла), перемішуємо. З отриманої маси ліпимо середньої величини котлети.
корокке - фото крок 4
4. В окремі ємності насипаємо борошно, сухарі і збиваємо яйце з водою. Використовуючи обидві руки (по черзі, однією рівномірно обвалюють крокети в сухий борошні і сухарях, другий мачає в яйце), опускаємо наші котлети спочатку в борошно, потім в яйце і, нарешті, в сухарі.
корокке - фото крок 5
5. Смажимо у великій кількості масла. Як тільки крокети набувають злотистої-коричневий колір, витягуємо і прибираємо надлишки масла. Блюдо готово.

Схожі рецепти