Корейська салат з моркви
(покроковий рецепт з фото)
Дуже популярний в СРСР салат, без якого не обходилося жодне свято. Сьогодні його також люблять і часто готують, адже він простий і смачний. Розповідаю, як приготувати корейський салат з моркви.
Сьогодні можна купити готову суміш спецій, завдяки яким і робиться даний салат. Мені ж до вподоби зробити цю суміш з ароматних спецій самостійно. Морква потрібно натерти на спеціальній тертці, але якщо такої немає, то наріжте її дуже тонкими смужками або скористайтеся звичайною великої теркою.
- Морквина - 450 грам
- Цибуля - 0, 5 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Оливкова олія - 75 мілілітрів
- Оцет - 3 Ст. Ложки
- Лимон - 0, 5 штуки
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Каєнський перець - 0, 5 чайних ложки
- Koriandr Svezhin - За смаком
1
Моркву очистіть і вимийте, потім натріть на спеціальній тертці і перекладіть у велику миску.
2
Посоліть морква і залиште її на 10 хвилин, тим часом займіться спеціями.
3
Подрібніть часник, додайте до нього всі перераховані спеції і перемішайте, відставте в сторону.
4
Очистіть цибулю, наріжте його тонкими півкільцями, потім розігрійте сковороду з оливковою олією і викладіть цибулю, обсмажуйте 1 хвилину.
5
Перекладіть вміст сковороди в миску зі спеціями і часником, перемішайте і влийте до моркви, додайте лимонний сік, оцет, подрібнену зелень коріандру.
6
Перемішайте вміст миски і накрийте харчовою плівкою, надішліть на 1-2 години в холодильник.
7
Готову корейську моркву подають холодною або використовують для приготування інших страв.