Рецепт Консервовані огірки з оцтом фото

Консервовані огірки з оцтом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Огірок
На обід, На вечерю
Заготовки, Консервація

Консервовані огірки з оцтом - один з найпоширеніших способів заготівлі огірків. Смак огірків залежить від сорту, засолювальні сорти виходять особливо смачно. Рекомендую!

Консервовані огірки з оцтом виходять досить гострими, якщо хочете пом'якшити смак - додайте в рецепт цукру на свій смак. Раджу перший раз зробити консервовані огірки з оцтом невеликою партією і внести свої корективи в рецепт при подальшому приготуванні, якщо знадобиться. Не всі добре переносять гостре, але якщо здоров'я дозволяє, то це прекрасний рецепт закусочних огірків. Успіхів!

  • Огірок - 2, 5-3 кілограма (залежить від розміру плодів)
  • Оцет - 250 мілілітрів
  • Вода - 5 склянок
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 2-4 зубчиків (на банку)
  • Зелень (кріп, хрін, лист вишни, смородини) - 1 За смаком
  • Перець горошок - 1 За смаком
консервовані огірки з оцтом - фото крок 1
Помити огірки, якщо зібрані давно, вимочити в воді 2-3 годину.
консервовані огірки з оцтом - фото крок 2
Банки помити з содою.
консервовані огірки з оцтом - фото крок 3
Огірки і зелень розкласти по банкам.
консервовані огірки з оцтом - фото крок 4
Залити окропом на 10-15 хвилин. Злити воду в каструлю.
консервовані огірки з оцтом - фото крок 5
У киплячу воду додати сіль. Зняти з вогню. Додати оцет і відразу розлити по банках.
консервовані огірки з оцтом - фото крок 6
Банки закатати, укутати і поставити охолоджуватися в теплому місці.

Схожі рецепти