Консервовані огірки з оцтом
(покроковий рецепт з фото)
Консервовані огірки з оцтом - один з найпоширеніших способів заготівлі огірків. Смак огірків залежить від сорту, засолювальні сорти виходять особливо смачно. Рекомендую!
Консервовані огірки з оцтом виходять досить гострими, якщо хочете пом'якшити смак - додайте в рецепт цукру на свій смак. Раджу перший раз зробити консервовані огірки з оцтом невеликою партією і внести свої корективи в рецепт при подальшому приготуванні, якщо знадобиться. Не всі добре переносять гостре, але якщо здоров'я дозволяє, то це прекрасний рецепт закусочних огірків. Успіхів!
- Огірок - 2, 5-3 кілограма (залежить від розміру плодів)
- Оцет - 250 мілілітрів
- Вода - 5 склянок
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2-4 зубчиків (на банку)
- Зелень (кріп, хрін, лист вишни, смородини) - 1 За смаком
- Перець горошок - 1 За смаком
Помити огірки, якщо зібрані давно, вимочити в воді 2-3 годину.
Банки помити з содою.
Огірки і зелень розкласти по банкам.
Залити окропом на 10-15 хвилин. Злити воду в каструлю.
У киплячу воду додати сіль. Зняти з вогню. Додати оцет і відразу розлити по банках.
Банки закатати, укутати і поставити охолоджуватися в теплому місці.