Консервовані огірки з кетчупом
(покроковий рецепт з фото)
Консервовані огірки з кетчупом. Звучить трохи дивно? Може бути, проте на смак це сама чудова заготовка, яку я коли небудь робив.
Консервовані огірки з кетчупом - це жахливо смачно! Я коли вперше спробував, то назавжди залишився їх фаном. Через кетчупу огірочки набувають неповторну пікантність, при цьому зберігають звичайний смак консервованих огірків. Для рецепта я завжди використовую чилі кетчуп, він надає легку острінкой огірочками. Ще дуже люблю їх за жовтуватий колір і неймовірний хрускіт. До речі, кількість води в рецепті вказано дуже умовно. Думаю, розрахунки з водою Ви зможете відрегулювати самі. Огурцов треба стільки, щоб заповнити банки. Пробуйте приготувати, якщо що пишіть в коментарях питання. З радістю відповім
- Оцет 9-проц. - 300 мілілітрів
- Цукор - 170 грам
- Вода - 17 літрів
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Перець чилі кетчуп - 300 грам
- Парасольки кропу - 4-8 штук
- Огірки - - За смаком
Розрахуйте все кількості інгредієнтів на 1 або 3 L (за обсягом каструлі), якщо вам так буде зручніше. У каструлю наллємо оцет, воду, додамо сіль, цукор і доведемо все до кипіння. Потім додамо кетчуп і відставити в сторону.
Потім вимиті банки стерилізуємо в духовці при 100 градусах близько 15 хвилин.
Огірки замочуємо на хвилин 10-15 в холодну воду.
Потім у огірків з двох сторін відрізаємо попки.
У банки кладемо парасольки кропу.
У банки туго закладаємо огірочки. Якщо не поміщаються, то можна спробувати їх вмістити, розрізавши їх. Заливаємо маринадом. Потім банки злегка накриваємо кришками. Розігріваємо духовку до 120 градусів і відправляємо їх в духовку приблизно на 20 хвилин. Огірки повинні за цей час змінити свій колір. Дуже важливо під час витягнути огірки з духовки, щоб вони не пересмажиться і залишалися потім хрусткими.
Потім банки закатати, перевертаємо і залишаємо під теплим рушником остигати.
Консервовані огірки з кетчупом в прохолодному місці можуть зберігатися до року. Смачного!