Kokteylynaya китайський
(покроковий рецепт з фото)
Я дуже люблю вишеньки, які іноді кладуть на верхівку десерту. Але якщо чесно, аж надто вона маленька і однієї явно замало. Тому я хочу сьогодні запропонувати Вам варіант побільше - kitayku. Виходить дуже смачно, не зовсім звичайно і класно виглядає на десерті, та й просто попити з чайком можна. Приєднуйтесь!
Для цієї заготовки потрібна рівна, без вади китайка з хвостиком. Якщо не любите гранатовий сік, то замініть його виноградним. Для додання цікавого смаку, додайте в сироп лимонну цедру. Процедуру нагрівання і охолодження потрібно продовжувати до готовності китайки, ні в якому разі не кип'ятити. Яблука при кипінні просто лопнуть і розваляться. Зберігаються вони в стерилізованих, загорнених банках в погребі. Відкриті банки прекрасно зберігаються в холодильнику. Якщо розвести сироп газованою водою, то вийде прекрасний напій. Смачного!
- Китаянка - 1 кілограм
- Сік гранатовий - 1 Склянка
- Вода - 1.5 склянки
- Цукор - 2 склянки
- Сік лимонний - 25 мілілітрів
- Горілка - 100 мілілітрів

Підготуйте всі необхідні інгредієнти.

З'єднайте воду, гранатовий і лимонний соки, цукор і доведіть до кипіння. Кип'ятіть до розчинення цукру.

Викладіть в сироп чисту китайку, доведіть до кипіння і відразу приберіть з плити. Дайте повністю охолонути.

Доведіть до кипіння і знову зніміть з вогню. Повторюйте цей процес до отримання потрібної консистенції варення (ще 1-2 рази).

Зніміть з плити, влийте горілку.

Розкладіть в стерилізовані банки і закатати.

Смачного!