Рецепт Кекс з манго і м'ятою фото

Кекс з манго і м'ятою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Чеська кухня
Тісто , Фрукти , Манго
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Кекси
Кількість порцій: 12
Час приготування: 1 г. 15 хв.

У багатьох випадках кекси поступаються за красою торту. Тому на День народження і Новий рік на столі частіше з'являється другий варіант. Хоча цей випадок не такий. Ця випічка гідна майже будь-якого свята.

Опис приготування:

Я описала, як приготувати кекс з манго і м'ятою. Сам бісквіт буде ванільним, з повітряної текстурою, а зверху будуть перебувати крем і фрукти. Просочення з рому дасть більш насичений смак. І в загальному будуть поєднуватися трохи кислинки від манго, прянощі від м'яти і солодощі від основи. Здивуйте своїх близьких несподіваним варіантом!

  • Борошно пшеничне - 120 грам
  • Вершки - 240 мілілітрів (для збивання)
  • Молоко згущене - 360 мілілітрів(Bez пісочний)
  • Молоко - 140 мілілітрів(80 мл - в тісто, 60 мл - в просочення)
  • Згущене молоко - 420 мілілітрів (з цукром)
  • Цукор білий - 230 грам(200 г - в тісто, 15 г - в вершках, 15 г - в топпинг)
  • Яйце - 5 штук
  • Манго - 2 штуки
  • Ром - 1, 25 Ст. Ложки(1 ст. Ложка в топпинг, 0, 25 ст. Ложки в просочення)
  • М'ята - 4-6 штук (листочки)
  • Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
  • Сіль - 0, 25 чайних ложки
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
кекс з манго і м'ятою - фото крок 1
1. Спочатку зробіть тісто. Змішайте розпушувач, сіль і борошно.
кекс з манго і м'ятою - фото крок 2
2. У глибокій мисці почніть збивати жовтки з 3/4 частиною цукру (1, 5 хвилини). Поступово додайте до них ванілін і молоко, продовжуючи збивати. Потім всипте борошняну масу. Збивайте до повітряної консистенції.
кекс з манго і м'ятою - фото крок 3
3. В іншому посуді збийте до стійких піків білки з цукром, що залишився.
кекс з манго і м'ятою - фото крок 4
4. Потім білки акуратно перемішайте з борошняної масою. Тісто викладіть в круглу форму для випічки. Запікайте бісквіт 45 хвилин при 180 градусах.
кекс з манго і м'ятою - фото крок 5
5. Поки випічка остигає, зробіть просочення. Змішайте три види молока з ромом. Поставте бісквіт на сітку, щоб знизу була тарілка. Просоченням залийте виріб. Залиште його просочуватися на 30 хвилин.
кекс з манго і м'ятою - фото крок 6
6. Поки займіться фруктами і кремом. Наріжте дрібними кубиками манго. М'яту подрібніть (1-2 листочка). Вершки збийте до стійких піків з цукром.
кекс з манго і м'ятою - фото крок 7
7. Потім м'яту перемішайте з манго, ром і цукор.
кекс з манго і м'ятою - фото крок 8
8. Просочений кекс прикрасьте кремом. Зверху викладіть манго. Прикрасьте м'ятою. Насолоджуйтесь!

Схожі рецепти