Рецепт Кавове морозиво фото

Кавове морозиво
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Молочні продукти , Яйця , Молоко
Пісні страви , Веганські страви
На святковий стіл
Десерти , Морозиво
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Це рецепт для всіх любителів кави і для всіх любителів морозива! Якщо хоча б один раз ви спробуєте, як приготувати кавове морозиво, цей десерт стане вашим улюбленим ласощами.

Опис приготування:

Мелену каву можна замінити розчинною. Натуральна кава потрібно добре профільтрувати, щоб в морозиво не потрапили дрібні крихти.

Слідкуйте, щоб морозиво не закипіло, коли вариться, і у вас все вийде

  • Вода - 100 мілілітрів
  • Кава - 30 грам
  • Ваніль - 1 щіпка
  • Молоко - 3/4 склянки
  • Жовтки - 4 штуки
  • Цукор - 125 грам
кавове морозиво - фото крок 1
1. Засипте каву в турку, залийте воду і поставте варитися. Не дозволяйте, щоб кава скипів, як тільки він почне підніматися, зніміть з вогню.
кавове морозиво - фото крок 2
2. Молоко поставте підігрітися в невелику каструлю.
кавове морозиво - фото крок 3
3. Збийте блендером 4 жовтка, коли вони посветлеют і збільшаться в обсязі, додайте весь цукор і ваніль і перемішайте.
кавове морозиво - фото крок 4
4. У підігріте молоко через дрібне сито влийте каву. А потім додайте жовтки, все перемішайте і варіть на повільному вогні, постійно помішуючи віночком (близько 15 хвилин). Маса повинна густіти, але не кипіти.
кавове морозиво - фото крок 5
5. Коли зварена маса охолоне, перелийте її в будь-яку форму, щоб вийшов шар морозива не більше 4 см. І відправте в морозилку. Через кожну годину збивайте морозиво занурювальним блендером.
кавове морозиво - фото крок 6
6. Через 6-7 годин морозиво замерзне, його можна їсти

Схожі рецепти