Кавове морозиво
(покроковий рецепт з фото)
Це рецепт для всіх любителів кави і для всіх любителів морозива! Якщо хоча б один раз ви спробуєте, як приготувати кавове морозиво, цей десерт стане вашим улюбленим ласощами.
Мелену каву можна замінити розчинною. Натуральна кава потрібно добре профільтрувати, щоб в морозиво не потрапили дрібні крихти.
Слідкуйте, щоб морозиво не закипіло, коли вариться, і у вас все вийде
- Вода - 100 мілілітрів
- Кава - 30 грам
- Ваніль - 1 щіпка
- Молоко - 3/4 склянки
- Жовтки - 4 штуки
- Цукор - 125 грам
1. Засипте каву в турку, залийте воду і поставте варитися. Не дозволяйте, щоб кава скипів, як тільки він почне підніматися, зніміть з вогню.
2. Молоко поставте підігрітися в невелику каструлю.
3. Збийте блендером 4 жовтка, коли вони посветлеют і збільшаться в обсязі, додайте весь цукор і ваніль і перемішайте.
4. У підігріте молоко через дрібне сито влийте каву. А потім додайте жовтки, все перемішайте і варіть на повільному вогні, постійно помішуючи віночком (близько 15 хвилин). Маса повинна густіти, але не кипіти.
5. Коли зварена маса охолоне, перелийте її в будь-яку форму, щоб вийшов шар морозива не більше 4 см. І відправте в морозилку. Через кожну годину збивайте морозиво занурювальним блендером.
6. Через 6-7 годин морозиво замерзне, його можна їсти