Кавове тістечко
(покроковий рецепт з фото)
Цей десерт неодмінно оцінять всі любителі кави. Повітряний бісквіт, ніжне кавове суфле - відмінний початок будь-якого дня! спробуємо?
Тонкий аромат кави додає неповторний аромат цих ласощів. Незважаючи на всю свою чарівність, приготувати кавове тістечко буде досить просто і швидко. Інгредієнти мінімальні і, як правило, завжди є під рукою. Прикрашаємо десерт перед подачею за бажанням шоколадом, горіхами, кокосовою стружкою або какао. Якщо ви є завзятим любителем кави, неодмінно спробуйте, вам сподобається!
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 150 грам (бісквіт)
- Цукор - 150 грам (суфле)
- Борошно - 130 грам
- Розчинна кава - 2 Ст. Ложки (з гіркою)
- Вода - 250 мілілітрів (бісквіт)
- Вода - 200 мілілітрів (суфле)
- Желатин - 20 грам
- Вершки - 500 мілілітрів(33% жирності)
Підготуйте всі інгредієнти.
Насамперед залийте каву 250 мл окропу і добре перемішайте. З цієї кількості знадобиться 50 мл для бісквіта, інші 200 мл підуть на суфле.
Окремо в глибокій мисці збийте для бісквіта яйця з цукром. Збивати необхідно близько 7-10 хвилин до появи білої піни.
Додайте 50 мл завареного кави і перемішайте.
Додайте борошно.
Акуратно перемішайте тісто до однорідного стану рухами зверху вниз.
Форму застеліть пергаментом (у мене силіконовий килимок) і вилийте тісто.
Випікайте корж при 180 градусах близько 30 хвилин.
Готовому бісквіту дайте охолонути прямо в формі. Потім з'єднайте вершки і цукор. Збийте, додайте 200 мл кави і перемішайте. Желатин заздалегідь замочіть в 200 мл води до набухання, розпустіть на водяній бані і додайте до вершків. Все добре перемішайте і вилийте вершкову масу на остиглий корж. Приберіть десерт в холодильник приблизно на 4 годину.
Після того як верхній шар добре застигне, акуратно вийміть десерт, підрівняйте краю і наріжте на порції. Кавове тістечко готово. Я подавала з кавою, прикрасивши верх тертим шоколадом. Смачного!