Рецепт Кавове тістечко фото

Кавове тістечко
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Бісквітне тісто
Пісні страви, Веганські страви
На святковий стіл
Випічка, Солодке, Тістечко

Цей десерт неодмінно оцінять всі любителі кави. Повітряний бісквіт, ніжне кавове суфле - відмінний початок будь-якого дня! спробуємо?

Тонкий аромат кави додає неповторний аромат цих ласощів. Незважаючи на всю свою чарівність, приготувати кавове тістечко буде досить просто і швидко. Інгредієнти мінімальні і, як правило, завжди є під рукою. Прикрашаємо десерт перед подачею за бажанням шоколадом, горіхами, кокосовою стружкою або какао. Якщо ви є завзятим любителем кави, неодмінно спробуйте, вам сподобається!

  • Яйце - 3 штуки
  • Цукор - 150 грам (бісквіт)
  • Цукор - 150 грам (суфле)
  • Борошно - 130 грам
  • Розчинна кава - 2 Ст. Ложки (з гіркою)
  • Вода - 250 мілілітрів (бісквіт)
  • Вода - 200 мілілітрів (суфле)
  • Желатин - 20 грам
  • Вершки - 500 мілілітрів(33% жирності)
кавове тістечко - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
кавове тістечко - фото крок 2
Насамперед залийте каву 250 мл окропу і добре перемішайте. З цієї кількості знадобиться 50 мл для бісквіта, інші 200 мл підуть на суфле.
кавове тістечко - фото крок 3
Окремо в глибокій мисці збийте для бісквіта яйця з цукром. Збивати необхідно близько 7-10 хвилин до появи білої піни.
кавове тістечко - фото крок 4
Додайте 50 мл завареного кави і перемішайте.
кавове тістечко - фото крок 5
Додайте борошно.
кавове тістечко - фото крок 6
Акуратно перемішайте тісто до однорідного стану рухами зверху вниз.
кавове тістечко - фото крок 7
Форму застеліть пергаментом (у мене силіконовий килимок) і вилийте тісто.
кавове тістечко - фото крок 8
Випікайте корж при 180 градусах близько 30 хвилин.
кавове тістечко - фото крок 9
Готовому бісквіту дайте охолонути прямо в формі. Потім з'єднайте вершки і цукор. Збийте, додайте 200 мл кави і перемішайте. Желатин заздалегідь замочіть в 200 мл води до набухання, розпустіть на водяній бані і додайте до вершків. Все добре перемішайте і вилийте вершкову масу на остиглий корж. Приберіть десерт в холодильник приблизно на 4 годину.
кавове тістечко - фото крок 10
Після того як верхній шар добре застигне, акуратно вийміть десерт, підрівняйте краю і наріжте на порції. Кавове тістечко готово. Я подавала з кавою, прикрасивши верх тертим шоколадом. Смачного!

Схожі рецепти