Рецепт Кава по-варшавський фото

Кава по-варшавський
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Польська кухня
Молочні продукти, Молоко
Пісні страви, Веганські страви
На полуденок, На сніданок
Напої, Кава

Ми не уявляємо своє життя без кави. Це ранковий напій на сніданок, передобідні перекус, вечірній розслабляючий кави в колі сім'ї. Без нього не обходиться практично жодна ділова зустріч.

Початок кавового ходи по Європі припадає на середину 17 століття. Перша кав'ярня з'явилася у Венеції, потім гурманами кави стали англійці. Далі цей благородний напій прийшов до Італії, в кінці століття в Австрії і нарешті, на початку 18 століття досяг Польщі.

Шляхта із задоволенням сприйняла новомодний ритуал. Однак панству не дуже припав до душі гіркуватий смак. Кухарі вельможних осіб дотепно розібралися, на їхню думку, з недоліком нового напою і зробили його м'яким і ніжним і по-особливому смачним. Цей рецепт довго зберігали в таємниці. Тепер Кава сметанка, а саме так звучить його назва в оригіналі, стала загальнодоступною надбанням.

Дивіться, як приготувати каву по-варшавський.

  • Кава - 1 Чайна ложка
  • Пряжене молоко - 1 Склянка
  • Цукор ванільний - 1 щіпка
  • Цукровий пісок - За смаком
  • Какао - 1 щіпка
  • Шоколадна крихта - 1 щіпка
  • Пелюстки мигдалю - За смаком
кава по-варшавський - фото крок 1
1. Візьміть турку, налийте в неї топлене молоко і нагрівайте на невеликому вогні. Зніміть турку з нагрітим молоком і додайте в нього мелену каву. Акуратно перемішайте.
кава по-варшавський - фото крок 2
2. Додайте ванільний цукор і знову поверніть на плиту. На невеликому вогні нагрійте до закипання і зніміть турку. Ця дія повторіть пару раз. Коли пінка підніметься втретє, кава по-варшавський готовий.
кава по-варшавський - фото крок 3
3. Прогрійте широку чашку і перелийте кави. Присипте його порошком какао з шоколадною крихтою, прикрасьте пелюсткою мигдалю. Тепер ви знаєте, як приготувати каву по-варшавський. Смачного.

Схожі рецепти