Кава по-варшавський
(покроковий рецепт з фото)
Ми не уявляємо своє життя без кави. Це ранковий напій на сніданок, передобідні перекус, вечірній розслабляючий кави в колі сім'ї. Без нього не обходиться практично жодна ділова зустріч.
Початок кавового ходи по Європі припадає на середину 17 століття. Перша кав'ярня з'явилася у Венеції, потім гурманами кави стали англійці. Далі цей благородний напій прийшов до Італії, в кінці століття в Австрії і нарешті, на початку 18 століття досяг Польщі.
Шляхта із задоволенням сприйняла новомодний ритуал. Однак панству не дуже припав до душі гіркуватий смак. Кухарі вельможних осіб дотепно розібралися, на їхню думку, з недоліком нового напою і зробили його м'яким і ніжним і по-особливому смачним. Цей рецепт довго зберігали в таємниці. Тепер Кава сметанка, а саме так звучить його назва в оригіналі, стала загальнодоступною надбанням.
Дивіться, як приготувати каву по-варшавський.
- Кава - 1 Чайна ложка
- Пряжене молоко - 1 Склянка
- Цукор ванільний - 1 щіпка
- Цукровий пісок - За смаком
- Какао - 1 щіпка
- Шоколадна крихта - 1 щіпка
- Пелюстки мигдалю - За смаком