Рецепт Кава по-варшавський фото

Кава по-варшавський
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Польська кухня
Молочні продукти , Молоко
Пісні страви , Веганські страви
На полуденок , На сніданок
Напої , Кава
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 20 хв.

Ми не уявляємо своє життя без кави. Це ранковий напій на сніданок, передобідні перекус, вечірній розслабляючий кави в колі сім'ї. Без нього не обходиться практично жодна ділова зустріч.

Опис приготування:

Початок кавового ходи по Європі припадає на середину 17 століття. Перша кав'ярня з'явилася у Венеції, потім гурманами кави стали англійці. Далі цей благородний напій прийшов до Італії, в кінці століття в Австрії і нарешті, на початку 18 століття досяг Польщі.

Шляхта із задоволенням сприйняла новомодний ритуал. Однак панству не дуже припав до душі гіркуватий смак. Кухарі вельможних осіб дотепно розібралися, на їхню думку, з недоліком нового напою і зробили його м'яким і ніжним і по-особливому смачним. Цей рецепт довго зберігали в таємниці. Тепер Кава сметанка, а саме так звучить його назва в оригіналі, стала загальнодоступною надбанням.

Дивіться, як приготувати каву по-варшавський.

  • Кава - 1 Чайна ложка
  • Пряжене молоко - 1 Склянка
  • Цукор ванільний - 1 щіпка
  • Цукровий пісок - За смаком
  • Какао - 1 щіпка
  • Шоколадна крихта - 1 щіпка
  • Пелюстки мигдалю - За смаком
кава по-варшавський - фото крок 1
1. Візьміть турку, налийте в неї топлене молоко і нагрівайте на невеликому вогні. Зніміть турку з нагрітим молоком і додайте в нього мелену каву. Акуратно перемішайте.
кава по-варшавський - фото крок 2
2. Додайте ванільний цукор і знову поверніть на плиту. На невеликому вогні нагрійте до закипання і зніміть турку. Ця дія повторіть пару раз. Коли пінка підніметься втретє, кава по-варшавський готовий.
кава по-варшавський - фото крок 3
3. Прогрійте широку чашку і перелийте кави. Присипте його порошком какао з шоколадною крихтою, прикрасьте пелюсткою мигдалю. Тепер ви знаєте, як приготувати каву по-варшавський. Смачного.

Схожі рецепти