Katlama з маком
(покроковий рецепт з фото)
Легка випічка з безліччю шарів, які перешаровують макова начинка. Хіба не смачно звучить? Якщо так, тоді давайте спечемо!
Катлама - це випічка, приготована з прісного тіста з різними начинками. Відноситься така випічка до кухонь східних народів, таких як татари, ногайці, узбеки. Раніше це був коржик, яку прошаровуються топленим жиром з різними начинками. Сьогодні я пропоную вам приготувати її солодкий варіант. Смачного!
- Борошно - 300 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 180 грам(50 г - тісто, 130 г - прошарок)
- Цукор - 170 грам(20 г - тісто, 150 г - начинка)
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Куряче яйце - 1 штука
- Мак - 250 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Висипати мак на сковороду і обсмажте на повільному вогні протягом 5 хвилин. Остудіть і перемішайте з цукром.
Розтопити масло, додайте цукор і сіль. Перемішайте до однорідності.
Влийте молоко і перемішайте. Додайте яйце і перемішайте до отримання однорідної маси.
Всипте борошно і замісіть м'яке тісто.
Розтопити масло. Розкачайте тісто в великий пласт товщиною 3 мм. Змастіть пласт розтопленим маслом і посипте частиною макової начинки.
Загніть обидва краї до середини і защіпніте.
Змастіть маслом і посипте начинкою.
Складіть уздовж. Змастіть маслом і посипте начинкою.
Складіть навпіл.
Змастіть верх маслом і посипте залишками начинки. Перекладіть катлама на деко.
Випікайте в гарячій духовці при 180 градусах протягом 35 хвилин.
Дайте охолонути і подавайте.
Смачного!