Каша з нуту
(покроковий рецепт з фото)
Нут я люблю набагато більше гороху, хоч вони і з одного сімейства бобових. У нуте міститься більше білка, а також корисних жирів. У цьому рецепті я розповім, як приготувати кашу з нуту.
Головний секрет цього рецепта - попередньо замочити нут з содою в воді. Тоді він швидше вариться, стає м'якше і легше засвоюється. Харчові (нЕ pekarskie! ) дріжджі використовуються в рецепті за бажанням, для сирно-горіхового смаку. У зажарку ще можна додати помідори черрі. Каша виходить густий і дуже ситної, підійде для ситного сніданку або як самостійну страву на вечерю.
- Гайка - 100 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Харчові дріжджі - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Сода - 1 Чайна ложка
- Вода - 250-300 мілілітрів
Підготуйте всі інгредієнти.
Нут замочіть у воді з ложкою соди на 6-7 годин.
Злийте воду, промийте нут. Перекладіть його в каструлю, додайте воду і варіть на повільному вогні півгодини.
Цибуля, часник і моркву наріжте на дрібні кубики, потім обсмажте в сковороді до золотистого кольору.
Коли нут звариться, розімніть його виделкою. Додайте зажарку, харчові дріжджі і сіль за смаком. Проваріть все разом ще пару хвилин.
Каша з нуту готова, смачного!