Рецепт Каша з нуту фото

Каша з нуту
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Бобові
Пісні страви, Веганські страви
На сніданок
Гарячі страви, Каші

Нут я люблю набагато більше гороху, хоч вони і з одного сімейства бобових. У нуте міститься більше білка, а також корисних жирів. У цьому рецепті я розповім, як приготувати кашу з нуту.

Головний секрет цього рецепта - попередньо замочити нут з содою в воді. Тоді він швидше вариться, стає м'якше і легше засвоюється. Харчові (нЕ pekarskie! ) дріжджі використовуються в рецепті за бажанням, для сирно-горіхового смаку. У зажарку ще можна додати помідори черрі. Каша виходить густий і дуже ситної, підійде для ситного сніданку або як самостійну страву на вечерю.

  • Гайка - 100 грам
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
  • Часник - 1 зубчик
  • Харчові дріжджі - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Вода - 250-300 мілілітрів
каша з нуту - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
каша з нуту - фото крок 2
Нут замочіть у воді з ложкою соди на 6-7 годин.
каша з нуту - фото крок 3
Злийте воду, промийте нут. Перекладіть його в каструлю, додайте воду і варіть на повільному вогні півгодини.
каша з нуту - фото крок 4
Цибуля, часник і моркву наріжте на дрібні кубики, потім обсмажте в сковороді до золотистого кольору.
каша з нуту - фото крок 5
Коли нут звариться, розімніть його виделкою. Додайте зажарку, харчові дріжджі і сіль за смаком. Проваріть все разом ще пару хвилин.
каша з нуту - фото крок 6
Каша з нуту готова, смачного!

Схожі рецепти