Картопляний віяло з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Навіть такий простий продукт, як картопля, можна зробити не тільки смачно, але і несподівано оригінально. Хочу поділитися з вами ідеєю, як приготувати картопляний віяло з сиром під апетитною скоринкою.
Це приголомшливий варіант гарніру до основної страви не тільки на кожен день, але і в свята. Втім, подавати таку картоплю до столу можна навіть як самостійну страву, доповнивши соусом або овочами, наприклад. Разом вершкового масла, використовуваного в цьому рецепті, можна взяти скибочки бекону або сала. Неможливо встояти перед таким картоплею, повірте!
- Картопля - 2 штуки
- Вершкове масло - 20 грам
- Сир - 50 грам (приблизно)
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль і спеції - За смаком
1. Картопля вимийте як слід і обсушити.
2. Зробіть в ньому надрізи, але не до кінця, повинен вийти ось такий "віяло" .
3. Заморожене вершкове масло наріжте невеликими пластинками.
4. Сир наріжте шматочками такої ж товщини.
5. Викладіть картоплю на деко. По черзі перемішайте в отвори масло і сир. Зверху полийте невеликою кількістю оливкової олії.
6. Надішліть деко в розігріту до 200 градусів духовку.
7. Щоб зробити корочку ще більш апетитною, дістаньте деко приблизно через 45-50 хвилин і присипте зверху тертим сиром.
8. Запікайте ще хвилин 15. Перед подачею можна доповнити картопля сметаною, соусом або зеленню.
Смачного!
Смачного!