Картопляний суп з молоком
(покроковий рецепт з фото)
Найпростіший картопляний суп з молоком і самими звичайними інгредієнтами готується швидко, а результат перевершує всі очікування. Його можна подавати в спекотний літній день прохолодним, взимку - гарячим.
Цей рецепт дуже швидкий в приготуванні. Суп готується без м'яса. Тому весь час йде на підготовку і варіння овочів. До цього картопляного супу з молоком обов'язково приготуйте грінки (краще з чорного хліба). Подайте їх із зеленню і часником. Є ще один варіант подачі, коли грінки натирається часником і укладається на дно тарілки. А зверху наливається суп. Просто і смачно!
- Картопля - 3 штуки
- Молоко - 250 грам
- Морква - 1 штука
- Стебло селери - 1 штука
- Цибуля зелена - За смаком
1. Помийте і очистіть від шкірки картопля. Поріжте його кубиками. Розмір кубиків може бути будь-яким, дивись самі, як вам зручніше.
2. Поставте на вогонь каструлю з водою. Покладіть в неї кубик сухого бульйону.
3. Очищену цибулю поріжте зручними для вас шматочками.
4. Очищені моркву і селеру поріжте на тонкі кружальця.
5. Нарізані овочі (цибуля, селера і моркву) викладіть на сковорідку з невеликою кількістю масла. Долийте трохи води. Накрийте кришкою. Гасіть овочі до готовності.
6. Коли бульйонний кубик повністю розчинився, перекладіть картоплю в каструлю. Дайте йому закипіти. Зменшіть вогонь до маленького. Картопля повинна варитися під кришкою на повільному вогні. Коли картопля зварилася, перекладіть до неї в каструлю тушковані овочі. Додати сіль.
8. Додайте до супу молоко. Доведіть все до кипіння, після чого зробіть тихіше вогонь. Варіть ще хвилин 10 без кришки.
9. Перед тим як зняти з вогню, в готовий суп покладіть нарізану зелень, налийте його в глибоку тарілку і подавайте до столу. Тепер, коли ви знаєте, як приготувати картопляний суп з молоком, порадуйте своїх близьких, зваривши його на обід. Смачного!