Картопляний суп з димком
(покроковий рецепт з фото)
Чи пробували ви такий суп? Якщо ні, то розповім, як приготувати картопляний суп з димком, щоб він був ароматним, смачним і дійсно схожим на сільський суп, приготований на вогнищі.
Цей супчик має фантастичний смак і аромат. Варто тільки захотіти - і тарілочка картопляного супу буде у вас на столі. Тут я показую і детально описую всі етапи приготування.
Бути може, цей суп стане вашим фаворитом. Пробуйте, оцінюйте, діліться коментарями.
- Картопля - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Вершки 10% - 200 мілілітрів
- Рослинна олія - За смаком
- Бекон копчений - 150 грам
- Борошно пшеничне - 1 Чайна ложка
- Сир твердий - 150 грам
Для приготування картопляного супу з димком нам потрібно взяти картопля, копчений бекон, молочні вершки, ріпчаста цибуля, борошно, рослинна олія, Зелена цибуля, твердий сир, бульйон або воду.
Бекон треба нарізати на невеликі кубики. Нам потрібно максимально засмажити бекон, щоб він віддав весь жир.
Розігріваємо товстостінну каструлю і вливаємо в неї трохи рослинного масла. Додаємо бекон і обсмажуємо його до рум'янцю.
Відкладіть бекон в окрему миску. На тому жирі, що залишився, обсмажте нарізану цибулю.
Лук повинен стати м'яким і злегка рум'яним. У міру обсмажування цибулю виділить вологу, вбере м'ясний аромат від бекону.
Додайте чайну ложку борошна. Перемішайте і обсмажте борошно в маслі і цибулі.
Вийде ось така піниста маса.
Влийте бульйон або воду. Знадобиться близько 1 L. Дайте закипіти. Вливати бульйон потрібно тонкою цівкою, щоб борошняна маса не схопилася грудкою. Розмішуйте.
Картопля очистіть і наріжте на шматочки. У киплячий бульйон покладіть картоплю.
Варіть до готовності. У літній період такий суп можна готувати з молодою картоплею.
Коли картопля звариться, зніміть його з вогню і пюріруйте картопля в супі товкачем.
Влийте вершки і перемішайте.
Твердий сир натріть на великій тертці. Зелену цибулю наріжте дрібно. Підготуйте бекон.
Хорошу щіпку сиру додайте в суп і швидко перемішайте. Додати сіль, поперчіть за смаком сам суп.
У мисочку налийте готовий суп. На поверхню супу викладіть доріжку з лука, тертого сиру і обсмаженого бекону.
Ось суп і готовий. Можна зверху його злегка пріперчіть. Але тут можна діяти на свій смак.