Рецепт Картопляні пиріжки з начинкою фото

Картопляні пиріжки з начинкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , М'ясо , Овочі , Субпродукти , Картопля , Ковбаса , Варена ковбаса
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На полуденок
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Це просте блюдо, від якого неможливо відірватися. Смачні та ситні рум'яні пиріжки зі звичайної картоплі смачні і холодними, і гарячими. Рецепт їх приготування легкий і простий, що дуже радує!

Опис приготування:

Смачні та ситні картопляні пиріжки приготувати зовсім нескладно. А якщо у вас є готове картопляне пюре, то ще й швидко. Якщо ваше пюре з вершковим маслом, вам доведеться додати побільше борошна, щоб пиріжки тримали форму і не розвалювалися при смаженні. Начинку для картопляних пиріжків можна робити будь-яку: смажену капусту, гриби, м'ясний фарш.

  • Картопля - 5-6 штук (середнього розміру)
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно пшеничне - 4 Ст. Ложки(2 - в тісто, 2 - для панірування)
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Спеції сухі - 0, 5 чайних ложки (спеції для картоплі; або сухі трави: кріп, петрушка)
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів
  • Варена ковбаса - 100 грам
  • Сир твердий - 50 грам
  • Молоко - 50 мілілітрів
картопляні пиріжки з начинкою - фото крок 1
Очистимо картопля, поставимо його варитися до готовності. Можна зварити картоплю в шкірці.
картопляні пиріжки з начинкою - фото крок 2
Зливаємо воду з готового картоплі, перетворюємо його в пюре, додамо молоко. І залишаємо остигати.
картопляні пиріжки з начинкою - фото крок 3
Додаємо до пюре сіль і яйце, розмішуємо.
картопляні пиріжки з начинкою - фото крок 4
Додамо борошно і спеції, перемішаємо.
картопляні пиріжки з начинкою - фото крок 5
Ковбасу і сир нарізаємо невеликими скибочками (товщиною 5-7 мм).
картопляні пиріжки з начинкою - фото крок 6
Мокрими рука формуємо коржик з картопляного тіста, викладаємо на борошно. Вкладаємо всередину шматочок ковбаси і сиру, загортаємо, формуючи пиріжок.
картопляні пиріжки з начинкою - фото крок 7
Смажимо пиріжки на розігрітій з рослинним маслом сковороді на середньому вогні до рум'яної скоринки.
картопляні пиріжки з начинкою - фото крок 8
Подаємо пиріжки з улюбленим соусом або сметаною.

Схожі рецепти