Картопляні пиріжки з начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Це просте блюдо, від якого неможливо відірватися. Смачні та ситні рум'яні пиріжки зі звичайної картоплі смачні і холодними, і гарячими. Рецепт їх приготування легкий і простий, що дуже радує!
Смачні та ситні картопляні пиріжки приготувати зовсім нескладно. А якщо у вас є готове картопляне пюре, то ще й швидко. Якщо ваше пюре з вершковим маслом, вам доведеться додати побільше борошна, щоб пиріжки тримали форму і не розвалювалися при смаженні. Начинку для картопляних пиріжків можна робити будь-яку: смажену капусту, гриби, м'ясний фарш.
- Картопля - 5-6 штук (середнього розміру)
- Яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне - 4 Ст. Ложки(2 - в тісто, 2 - для панірування)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Спеції сухі - 0, 5 чайних ложки (спеції для картоплі; або сухі трави: кріп, петрушка)
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Варена ковбаса - 100 грам
- Сир твердий - 50 грам
- Молоко - 50 мілілітрів
Очистимо картопля, поставимо його варитися до готовності. Можна зварити картоплю в шкірці.
Зливаємо воду з готового картоплі, перетворюємо його в пюре, додамо молоко. І залишаємо остигати.
Додаємо до пюре сіль і яйце, розмішуємо.
Додамо борошно і спеції, перемішаємо.
Ковбасу і сир нарізаємо невеликими скибочками (товщиною 5-7 мм).
Мокрими рука формуємо коржик з картопляного тіста, викладаємо на борошно. Вкладаємо всередину шматочок ковбаси і сиру, загортаємо, формуючи пиріжок.
Смажимо пиріжки на розігрітій з рослинним маслом сковороді на середньому вогні до рум'яної скоринки.
Подаємо пиріжки з улюбленим соусом або сметаною.