Рецепт Картопляні гнізда фото

Картопляні гнізда
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Білоруська кухня
М'ясо , Овочі , Картопля , Фарш
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 45 хв.

Тут ви дізнаєтеся, як приготувати картопляні гнізда. Це гаряче закусочноестраву з класичного поєднання картоплі і м'яса, воно відмінно виглядає на столі. Обов'язково сподобається всій родині!

Опис приготування:

Можна експериментувати з начинкою. Замість фаршу дуже смачно додавати обсмажену цибулю з шматочками бекону. Також добре до цієї страви підходять зварені круто і перемішані з майонезом і сиром яйця. Ще один варіант начинки - поєднання томату, червоного солодкого перцю і цибулі-порею.

Подавати гнізда можна зі сметаною і будь-якими іншими підливками і соусом.

  • Картопля - 1 кілограм
  • Фарш - 400 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Молоко - 1 Склянка
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Сир - 50 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
картопляні гнізда - фото крок 1
Картопля очистіть і відваріть до готовності в підсоленій воді. Зазвичай це займає близько 20-25 хвилин. Потім злийте воду і додайте до картоплі молоко і яйце. Тепер картопля розімніть товкачем в ніжне пюре.
картопляні гнізда - фото крок 2
Підготуйте начинку для картопляних гнізд. Для цього дрібно наріжте цибулю, обсмажте його на сковороді разом з фаршем. Фарш посоліть і поперчіть за смаком. Потім викладіть фарш на паперовий рушник, щоб скло зайве масло.
картопляні гнізда - фото крок 3
Зараз прийшов час сформувати гнізда. Картопля викладіть в паперові формочки для кексів. Це дуже зручно. Але також просто можна викласти картоплю на деко, зробивши в ньому поглиблення для начинки. У гнізда покладіть фарш, зверху присипте тертим сиром.
картопляні гнізда - фото крок 4
Тепер гнізда потрібно запекти при 200 градусах. Готовими їх можна вважати, коли вони покриються красивою коричневою скоринкою. Зазвичай на це потрібно близько 20 хвилин. Подавати це блюдо краще гарячим.

Схожі рецепти