Картопляні чіпси в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як усіма улюблену закуску до пива і не тільки - картопляні чіпси, зробити не тільки смачними, але і корисними в домашніх умовах. А все дуже просто - готувати в духовці з мінімумом масла.
Прочитайте на пачці склад чіпсів, і це буде головний аргумент, чому їх варто готувати самостійно вдома. Адже натуральні картопляні чіпси складаються всього з чотирьох інгердіентов - картопля, олія, сіль, спеції. Усе! Яких усілілетей смаку, барвників та інших шкідливих речовин тут немає і бути не повинно! відразу зазначу, що готувати домашні чіпси можна на сковороді і в духовці. Я пропоную варіант, як приготувати картопляні чіпси в духовці. Це набагато корисніше, та й простіше, як на мене. Усе, що необхідно зробити - нарізати картоплю тонкими слайсами, присипати сіллю і улюбленими спеціями, сбризнутьолією і відправити в духовку. Через 7-10 хвилин ваша закуска готова! Єдине, для приготування чіпсів вам знадобиться спеціальний ніж або овощечистка, за допомогою якої можна порізати картоплю на пластини товщиною всього в декілька міліметрів. Саме така товщина дозволить картоплі швидко пропектися і стати хрустким.
- Картопля - 3-4 штук
- Соняшникова олія - 10 грам
- Сіль - 2-3 Щепоток
- Паприка - 2 щіпки