Домашні картопляні чіпси
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися найпростішим рецептом приготування домашніх картопляних чіпсів в духовці. Зі спецій я додала лише чорний перець і сіль, в кінці трохи меленої паприки.
Отже, розповідаю, як приготувати "домашні картопляні чіпси" . Ви можете приправити чилі, меленим кмином, рубаними травами, смаженими насінням кунжуту, меленими норі. Головне - тонко порізати картопля, відразу посолити і перемішати з маслом, підрум'янити в духовці і добре остудити. Спробуйте!
- Картопля - 4-5 штук
- Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Паприка мелена - За смаком (по бажанню)
Підготуйте необхідні інгредієнти. Очищати картопля від шкірки чи ні? Це справа смаку, я очищаю, але можна добре вимити картопля зі щіткою і не очищати. Духовку розігрійте до 200-210 градусів.
За допомогою слайсера поріжте картоплю кружечками.
Додати сіль, поперчіть, налийте олію і перемішайте.
Деко застеліть пергаментом, можна використовувати силіконовий килимок або просто антипригарний деко. Розкладіть картопляні кружечки в один шар. Надішліть в духовку на 10-12 хвилин.
Гарячі чіпси посипте паприкою або іншими спеціями. Остудіть, зніміть з дека і пробуйте!
Смачного!