Картопляне пюре з печерицями
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся з вами своїм улюбленим простим рецептом картопляного пюре з печерицями. Блюдо до неподобства просто готується, але при цьому завжди користується попитом у домочадців - ніжне, ароматне і смачне!
Взагалі, таке картопляне пюре з печерицями в домашніх умовах я навчилася робити, коли постилась. І в таких випадках я вам рекомендую додавати в пюре нерафіновану олію, - воно дуже ароматне, і пюре набуває цікавий присмак. А якщо ж ви просто хочете приготувати якісний гарнір до м'яса, тоді, звичайно, масло можете сміливо замінити сметаною або молоком, щоб пюре вийшло м'яким і ситним. Словом, я розповім, як зробити картопляне пюре з печерицями, а ви вже самі будете експериментувати з добавками!
- Картопля - 1 кілограм
- Печериці - 200 грам
- Капуста тушкована - 100 грам
- Цибуля - 1 штука
- Масло рослинне - 100 грам (можна замінити вершковим маслом, бульйоном, сметаною або молоком)
- Спеції - За смаком
1. Картоплю миємо, чистим, ріжемо шматочками і відправляємо варитися в підсоленій воді, як зазвичай.
2. Поки готується картопля, цибуля та гриби подрібнити і обсмажити на сковороді на середньому вогні на рослинній олії протягом 12-15 хвилин. Періодично помішуйте.
3. Коли картопля буде готова, зливаємо воду, додамо рослинне масло (або щось інше з вищевказаних добавок), і подрібнити за допомогою блендера або толкушкой в пюре. Потім додамо спеції, грибну суміш і трохи капусти. Перемішаємо ретельно. До речі, тушковану капусту можна не додавати. І так буде смачно.
4. Готово! Приємного вам апетиту!