Картопляне пюре в блендері
(покроковий рецепт з фото)
Пюре - улюблене блюдо, але приготувати його по-новому, з використанням часнику і відвару, без молока або вершків, пропонується в рецепті картопляного пюре в блендері. Виходить дуже смачно.
Цей рецепт картопляного пюре в блендері готується дуже легко. У ньому використовуються улюблені багатьма інгредієнти (перш за все - картопля). Несподіваним компонентом для приготування пюре є часник. Але, як виявилося, він чудово доповнює смак давно звичного страви. Збиваючи пюре за допомогою блендера, ви економите свої сили і час, повністю розбиваєте картопляні грудочки. Але стежте, щоб відвар додавався порціями. Тоді простіше відрегулювати густоту пюре.
- Картопля - 1 кілограм
- Часник - 20 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 50 грам
1. Перед тим як приготувати картопляне пюре в блендері, необхідно підготувати всі компоненти. Помийте і очистіть картопля. Покладіть його в каструлю, залийте окропом.
2. Позбавте від лушпиння часник. Кожен зубчик розріжте на дві половинки. Додайте до картоплі. Доведіть до кипіння. Додати сіль. Варіть до готовності.
3. Коли звариться картопля, злийте воду в окрему мисочку. Трохи (1-2 хв.) підсушіть зварену картоплю на повільному вогні. Долийте назад в каструлю невелику кількість картопляного відвару. Дайте можливість закипіти.
4. Акуратно подрібніть за допомогою блендера картоплю і зубчики часнику. Поступово введіть вершкове масло. Продовжуйте подрібнювати блендером до утворення пишного пюре. Його густоту регулюйте за допомогою картопляно-часникового відвару.
5. Готове пюре чудово гармоніює зі свіжими овочами, соліннями і м'ясними стравами. Смачного!