Картопляне печиво
(покроковий рецепт з фото)
Це рецепт несолодкого картопляного печива, який допоможе вам утилізувати залишки картопляного пюре з учорашнього вечері або приготувати з нього смачну закуску для посиденьок в невеликій компанії.
Для того, щоб приготувати картопляне печиво знадобляться тільки найпростіші продукти, а результат дуже гідний. Печиво виходить ароматним, трохи хрустким, відлітає зі столу моментально. Урізноманітнити його можна всілякими прянощами, травами або насінням на свій смак. Якщо у вас залишилося картопляне пюре з вечері, не поспішайте його викидати, а спробуйте цей рецепт. Печиво смачне і нескладне в приготуванні.
- Картопляне пюре - 300 грам
- Борошно - 100 грам
- Растітельнон масло - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Розмарин - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Картоплю відварити заздалегідь і перетворите в пюре або використовуйте залишки з вечері.
Додайте до холодного картоплі рослинне масло, сіль і перець за смаком.
Перемішайте і частинами введіть борошно.
Замісити м'яке тісто. Муки може піти трохи більше, ніж зазначено в рецепті, все залежить від густоти готового пюре.
Розкачайте тісто в пласт, товщиною близько 5 мм, пріпиліте стіл борошном.
Поверніть тісто в рулет і розріжте на 4 частини.
Кожну частину розкачати і складіть стопкою.
Розкачайте коржі знову в пласт, товщиною близько 5 мм і виріжте фігурками печиво.
Викладіть печиво на деко, застелене пергаментом або силіконовим килимком. Змастіть рослинним маслом і посипте розмарином.
Випікайте при 200 градусах близько 15 хвилин. Картопляне печиво готове.
Смачного!