Картопляна запіканка з пюре
(покроковий рецепт з фото)
Урізноманітнити подачу традиційного гарніру дуже просто! Я хочу поділитися з вами простим, вкусненим і апетитним варіантом, як приготувати картопляну запіканку з пюре. Запам'ятовуйте рецепт!
Перед вами класична запіканка без добавок, яку можна подавати як на обід або вечерю, так і на святковий стіл з м'ясом, рибою і овочами. При бажанні можна зробити і повноцінне ситне блюдо, додавши шар фаршу, наприклад. Всіма улюблений пюре в цікавій подачі рекомендую на замітку!
- Картопля - 2 кілограма
- Вершки - 1 Склянка
- Вершкове масло - 110 грам
- Сіль і перець - За смаком
- Крем-сир - 100-120 грам
1. Вимийте картопля, наріжте шматочками і відваріть до готовності.
2. Після акуратно злийте воду.
3. Можна картопля очистити заздалегідь або зварити в шкірці, а після протерти через сито.
4. Викладіть картоплю в глибоку миску. Додайте розм'якшене вершкове масло і крем-сир. Посоліть і поперчіть за смаком.
5. Влийте теплі вершки.
6. Збийте міксером до однорідності.
7. Викладіть пюре в жароміцних форму, змащену маслом, і відправте в розігріту до 200 градусів духовку. Запікайте до рум'яної скоринки.
Смачного!
Смачного!