Картопляна запіканка з печерицями
(покроковий рецепт з фото)
Просте і нехитре блюдо зі знайомих усім продуктів - картопляного пюре і грибів. Але в такому вигляді картопля з грибами набагато смачніше. Приготуйте його до обіду або вечері, всі будуть задоволені!
Смачне і ситне просте блюдо - картопляна запіканка з печерицями - готується дуже просто. Можна, можливо, звичайно, подати до столу картопляне пюре і смажені гриби окремо, але це так банально. А ось якщо ви приготуєте з тих же продуктів запіканку, обід або вечерю придбають якусь святковість. Ви витратите на приготування на півгодини більше часу, але задоволення отримаєте невимовне. І ще: можна використовувати залишки картопляного пюре з учорашнього обіду або вечері. Рецепт приготування картопляної запіканки з печерицями перед вами, читаємо і готуємо!
- Картопля - 600 грам
- Печериці - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Вершкове масло - 70 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 1-2 Ст. Ложок
- Крем - 1 Ст. Ложка
Очистимо картопля, поставимо його варитися до повної готовності в злегка підсоленій воді.
Печериці, поки вариться картопля, ретельно промиємо.
Наріжемо їх невеликими кубиками. В принципі, розмір нарізки грибів ви можете регулювати самостійно, орієнтуючись на власні переваги.
Очистимо цибулю, його ми теж нарізаємо кубиками.
Обсмажити цибулю з грибами до готовності, посолимо, додамо перець за смаком. Потім викладемо гриби на сито, нехай стече зайве масло і рідину.
Картопля готовий, зливаємо з нього відвар. Додаємо до картоплі вершкове масло, розминаємо в пюре. Воно не повинно бути рідким! якщо рідкувато, додамо ще борошна.
Форму, в якій будемо запікати наше блюдо, змащуємо маслом і присипаємо борошном або сухарями.
Викладаємо в неї половину картопляного пюре, гарненько його розрівнюємо.
Потім викладемо на шар пюре смажені з цибулею гриби. Розрівняти і злегка ущільнити начинку.
І вкриваємо гриби шаром картопляного пюре.
Сир натираємо на крупній тертці.
Змащуємо сметаною верх майбутньої запіканки, а також присипаючи все сиром. Запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 20, до красивої золотистої скоринки.