Картопляна запіканка з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва готується з простих і недорогих інгредієнтів, а виходить одночасно ніжним, корисним, ситним і смачним. Відмінний варіант для обіду або вечері. Вам обов'язково сподобається, повірте
Картопля - дуже популярний овоч, які тільки страви з нього не роблять. Я пропоную вам подивитися, як приготувати запіканку з овочами, ще одне приголомшливе блюдо з картоплі. Ніжне, апетитне і ситне блюдо сподобається всім. А готується воно досить просто. Все вийде смачно!
- Картопля - 1, 2-1, 5 кілограма
- Брокколі - 400-500 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Вершки 10% - 250 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Зелень свіжа - 20 грам
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 30 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне - 2-3 Ст. Ложок
Чистим картошку, заливаємо водою і ставимо варити до готовності. Не забуваємо посолити.
Брокколі розрізаємо на суцвіття і опускаємо в киплячу воду хвилини на 3-4. Потім виймаємо, опускаємо в воду з льодом. Так вона збереже колір. Потім викладаємо в друшляк, нехай стече вся рідина.
Очистимо цибулю і моркву. Нарізаємо цибулю півкільцями, а моркву натираємо на тертці.
Наливаємо в сковороду олію, розігріваємо і обсмажуємо цибулю і моркву до м'якості моркви. Додаємо нарізаний невеликими кубиками перець і обсмажуємо ще хвилини 1.5-2.
Брокколі наріжемо на маленькі шматочки, додамо до овочів і обсмажити хвилини 1.5.
Тепер додамо 100 мл вершків, посолимо за смаком і додамо мелений перець. Як тільки вершки почнуть густіти, додамо дрібно нарізану зелень. Прибираємо овочі з плити.
Картошка сварилась, зливаємо воду. Додамо до картоплі підігріті вершки і робимо пюре. Додамо в пюре борошно і ще раз добре перемішати.
Змащуємо форму для запікання вершковим маслом і викладаємо половину картопляного пюре, розрівняти, потім зверху викладемо овочі.
І зверху - залишився пюре. Розрівнюємо верхній шар. Можна залишити поверхню рівною, а можна прикрасити. Ще запіканку можна присипати тертим сиром.
Запікаємо наше блюдо в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 25-30 до рум'яної скоринки. Посипаємо зеленню і подаємо до столу.