Рецепт Картопляна запіканка з овочами в духовці фото

Картопляна запіканка з овочами в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 15 хв.

В якості основної страви або гарнір до м'яса рекомендую повторити на вашій кухні цей досить простий рецепт картопляної запіканки з овочами в духовці. Ситно, корисно і дуже смачно виходить!

Опис приготування:

1. Очистіть картопля, наріжте його середніми шматочками. Надішліть в киплячу підсолену воду хвилин на 10. Потім воду злийте.

2. Вимийте, очистіть від хвостика і насіння солодкий перець. Наріжте його невеликими кубиками або смужками.

3. Цукіні і баклажан вимийте, наріжте.

4. Викладіть овочі (без картоплі) в глибоку миску, додайте кукурудзу, підсолити трохи і присипте спеціями.

5. Жароміцних форму змажте рослинним маслом як слід, викладіть половину картоплі. При бажанні в рецепті приготування картопляної запіканки з овочами в духовці можна використовувати пюре.

6. Розподіліть рівним шаром овочі.

7. Очистіть зубчик часнику, пропустіть його через прес. Надішліть в бульйон, в якому попередньо розчиніть кукурудзяний крохмаль.

8. Вилийте соус на овочі.

9. Викладіть другу половину картоплі.

10. Присипте зверху панірувальними сухарями. При бажанні можна додати також жменю подрібнених горішків.

11. Розкладіть зверху невеликі шматочки вершкового масла.

12. Тепер можна відправляти форму в розігріту до 200 градусів духовку, запікайте до готовності.

13. Ось і весь секрет, як приготувати картопляну запіканку з овочами в духовці. Перед подачею можна присипати її свіжою зеленню. Смачного!


  • Картопля - 1 кілограм
  • Солодкий перець - 1 штука
  • Баклажан - 1 штука
  • Cukini - 1 штука
  • Кукурудза - 200 грам
  • Овочевий бульйон - 1-1.5 склянки
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Спеції - 1 Чайна ложка
1. Очистіть картопля, наріжте його середніми шматочками. Надішліть в киплячу підсолену воду хвилин на 10. Потім воду злийте.

2. Вимийте, очистіть від хвостика і насіння солодкий перець. Наріжте його невеликими кубиками або смужками.

3. Цукіні і баклажан вимийте, наріжте.

4. Викладіть овочі (без картоплі) в глибоку миску, додайте кукурудзу, підсолити трохи і присипте спеціями.

5. Жароміцних форму змажте рослинним маслом як слід, викладіть половину картоплі. При бажанні в рецепті приготування картопляної запіканки з овочами в духовці можна використовувати пюре.

6. Розподіліть рівним шаром овочі.

7. Очистіть зубчик часнику, пропустіть його через прес. Надішліть в бульйон, в якому попередньо розчиніть кукурудзяний крохмаль.

8. Вилийте соус на овочі.

9. Викладіть другу половину картоплі.

10. Присипте зверху панірувальними сухарями. При бажанні можна додати також жменю подрібнених горішків.

11. Розкладіть зверху невеликі шматочки вершкового масла.

12. Тепер можна відправляти форму в розігріту до 200 градусів духовку, запікайте до готовності.

13. Ось і весь секрет, як приготувати картопляну запіканку з овочами в духовці. Перед подачею можна присипати її свіжою зеленню. Смачного!

Схожі рецепти