Картопляна запіканка з майонезом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви задумали приготувати смачний і ситний вечеря, то зверніть увагу на цей апетитний рецепт картопляної запіканки з майонезом. У ньому ви знайдете улюблені всіма інгредієнти: помідори і картопля.
Картопляна запіканка з майонезом за цим рецептом готується з найпростіших інгредієнтів, але казковий смак картоплі, фаршу, просочених соком стиглих помідорів і запахом улюблених спецій, не залишить байдужим нікого з ваших близьких і друзів. Така запіканка перевершила мої очікування. Я не великий любитель майонезу, але тут, в поєднанні зі сметаною, він робить картоплю м'якою і ніжною.
- Фарш свинячо-яловичий - 300 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Картопля - 3 штуки
- Помідор - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сир твердих сортів - 150 грам
- Майонез - 100 грам
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
- Масло рослинне - За смаком
1. У ємності з'єднайте свинячо-яловичий фарш і одне яйце. Додати сіль, додайте за смаком мелений перець. Перемішайте.
2. Очистіть сиру картоплю. Наріжте її тонкими кружальцями. Змастіть форму для запікання олією. Викладіть в неї акуратними рядами картопля.
3. Візьміть майонез. З'єднайте його зі сметаною (в рівних пропорціях). Додайте кип'ячену воду, сіль і улюблені спеції. Цим соусом залийте картоплю.
4. Нарізану півкільцями цибулю, викладіть зверху соусу і картоплі.
5. Сирий фарш викладіть рівномірним шаром на цибулю.
6. Тепер наріжте кружальцями помідори. Викладіть їх поверх м'ясного шару.
7. Поверх помідорів зробіть майонезну сітку.
8. Натріть сир. Рівномірно присипте їм запіканку зверху. Розігрійте духовку, встановивши температуру 200 градусів. Надішліть форму з блюдом в духовку на 35-40 хвилин.
9. Готову страву дістаньте з духовки. Злегка остудіть і подавайте до столу. Тепер, коли ви знаєте, як приготувати картопляну запіканку з майонезом, порадуйте своїх близьких ситним вечерею. Для запіканки гармонує зі свіжими овочами і салатом. Смачного!