Картопляна запіканка з ковбасою
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт має знати кожна господиня, тому що з ним приготувати смачний, швидкий і економічний обід простіше простого, до того ж, шматочок ковбаски, сир і картопелька завжди знайдуться в будинку.
Хоча у кожного з нас, я впевнена, вже є свої напрацьований швидкі рецепти, але все ж ще один ніколи не буде зайвим, тому пропоную вам дуже легкий і простий рецепт картопляної запіканки з ковбасою. Ця страва складається з тих продуктів, які завжди є в нашому холодильнику, ну а якщо не знайдеться вершків - не біда, їх спокійно можна замінити молоком. Так і взагалі, ви можете додати в цей рецепт приготування картопляної запіканки з ковбасою практично всі, що душа забажає, адже навряд чи це може зіпсувати її приголомшливий смак.
- Картопля - 500 грам
- Ковбаса - 100 грам (копчена або варена)
- Сир твердий - 100 грам
- Вершки - 1 Склянка
- Масло рослинне - 0, 5-1 Ст. Ложки (для змащування форми)
- Зелень свіжа - 30 грам
- Спеції - - За смаком (перець чорний мелений, горіх мускатний)
- Сіль - - За смаком
Спершу чистимо картоплю і нарізаємо його на пластинки тонший.
Форму для випічки змащуємо рослинним маслом і викладаємо на її дно рівним шаром нарізану картоплю, посипаємо його сіллю і спеціями.
Далі заливаємо картопля вершками і відправляємо форму в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 25-30.
Коли картопля стане м'якою, виймаємо форму з духовки. Ковбаску ріжемо на невеликі шматочки і викладаємо її поверх картоплі.
Посипаємо все тертим на крупній тертці сиром.
Ставимо запіканку ще на 15 хвилин в духовку, а коли сир розплавиться, посипаємо блюдо подрібненою зеленню.
Обов'язково спробуйте цю запіканку, адже вона дійсно дуже смачна. Смачного!