Рецепт Картопляна лазіння фото

Картопляна лазіння
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Лазанья
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Я завжди мав схильність до італійської кухні. Але чому не додати в італійське блюдо трохи російського колориту? Додаю простий рецепт приготування картопляної лазаньї.

Опис приготування:

Рецепт приготування картопляної лазаньї простий. Замість шинки можна використовувати буженину, будь-який інший вид в'яленого або вареного м'яса. Можна також приготувати лазанью з салямі. Перед приготуванням страви необхідно розігріти духовку до 180 градусів. Поки розігрівається духовка, готуємо інгредієнти покроково:

1. Нарізаємо картопля кружечками.

2. Дрібно нарізаємо шинку.

3. Змащуємо вогнетривке блюдо рослинним маслом. Викладаємо шари в наступному порядку: половина картоплі, нарізана шинка, інша половина картоплі. Додаємо сіль і перець в кожен шар.

4. Змішуємо сметану і молоко. Нагріваємо на повільному вогні.

5. Заливаємо суміш в блюдо з шарами інгредієнтів.

6. Накриваємо блюдо фольгою. За цей час духовка повинна розігрітися, тому кладемо блюдо в духовку і випікаємо 30 хвилин.

7. Дістаємо блюдо, знімаємо фольгу, посипаємо тертим сиром.

8. Кладемо блюдо назад на 20 хвилин.

Картопляна лазіння готова. Даємо 10 хвилин на охолодження і подаємо до столу.


  • Картопля - 1, 2 кілограма
  • Шинка - 250 грам
  • Крем - 300 мілілітрів
  • Молоко - 180 мілілітрів
  • Сир - 90 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Рецепт приготування картопляної лазаньї простий. Замість шинки можна використовувати буженину, будь-який інший вид в'яленого або вареного м'яса. Можна також приготувати лазанью з салямі. Перед приготуванням страви необхідно розігріти духовку до 180 градусів. Поки розігрівається духовка, готуємо інгредієнти покроково:

1. Нарізаємо картопля кружечками.

2. Дрібно нарізаємо шинку.

3. Змащуємо вогнетривке блюдо рослинним маслом. Викладаємо шари в наступному порядку: половина картоплі, нарізана шинка, інша половина картоплі. Додаємо сіль і перець в кожен шар.

4. Змішуємо сметану і молоко. Нагріваємо на повільному вогні.

5. Заливаємо суміш в блюдо з шарами інгредієнтів.

6. Накриваємо блюдо фольгою. За цей час духовка повинна розігрітися, тому кладемо блюдо в духовку і випікаємо 30 хвилин.

7. Дістаємо блюдо, знімаємо фольгу, посипаємо тертим сиром.

8. Кладемо блюдо назад на 20 хвилин.

Картопляна лазіння готова. Даємо 10 хвилин на охолодження і подаємо до столу.

Схожі рецепти