Картопля з яйцем в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви думаєте, що приготувати на гарнір, у мене є проста ідея - картопля з яйцем в духовці. Це відмінний варіант не тільки для обіду або вечері, але і для ситного сніданку в вихідний день.
Використовувати для основи в цю страву можна і вчорашній відварну картоплю, який залишився від вечері. В рецепт за бажанням можна додати спеції, улюблені овочі або сир, щоб зробити апетитну кірочку.
- Яйце - 4 штуки
- Картопля - 4-5 штук
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Картопля вимийте і очистіть.
Наріжте великими шматочками, залийте водою і відправте на вогонь. Після закипання посоліть і варіть 10 хвилин.
Тим часом можна зайнятися заливкою. Збийте яйця з сіллю і перцем.
Злийте воду з картоплі.
Викладіть картоплю і залийте яйцем. На дно жароміцної форми я поклала шматочок вершкового масла.
Запікайте в духовці при температурі 200 градусів протягом 20 хвилин до рум'яної скоринки.
Подавайте до столу картопельку гарячої, доповнивши овочами, зеленню, соусом або основною стравою. Смачного!