Рецепт Картопля з сиром в горщику фото

Картопля з сиром в горщику
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Молочні продукти, Картопля, Сир
Вегетаріанське харчування
Корисний обід
Гарячі страви

Цей рецепт приготування картоплі з сиром в горщику відноситься до розряду найпростіших і швидких, тут впораються навіть початківці господині. Смачне, ситне, але при цьому здорове блюдо - для вас!

Картопля з сиром в горщику в домашніх умовах завжди виходить незвичайно ніжною, з приємним вершковим присмаком завдяки маслу і сиру. Її добре подавати до всіляких м'ясних страв французької кухні, або до запеченої риби всіх сортів. Приступимо?

Як приготувати картоплю з сиром у горщику:

1. Насамперед картопля моєму, чистимо і нарізаємо невеликими кубиками.

2. Сир натираємо на крупній тертці, і зелень дрібно шаткуємо.

3. Тепер кожен горщик злегка змащуємо маслом, і викладаємо нашу картоплю. Відправимо в розпечену духовку на 5 хвилин без кришки, - щоб картопля підрум'яниться.

4. Дістаємо горщики, вливаємо в кожен горщик кип'ячену воду, солимо, перчим, - і назад в духовку, поки зайва рідина не піде.

5. Тепер Знову дістаємо горщики, посипаємо вміст тертим сиром і рубаною зеленню, - і знову в духовку вже до повної готовності картоплі.

Готово! Зазвичай картопля стає м'яким вже до моменту випаровування зайвої води з горщиків, але це залежить від вашої плити і крупності нарізування картоплі. До речі, якщо ви поспішаєте, картопля можна попередньо зварити, як зазвичай, на плиті до напівготовності, а вже потім додати трохи води і сир із зеленню.


  • Картопля - 1 кілограм
  • Вода - 1/2 склянки
  • Сир твердий - 100 грам
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Зелень - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
Картопля з сиром в горщику в домашніх умовах завжди виходить незвичайно ніжною, з приємним вершковим присмаком завдяки маслу і сиру. Її добре подавати до всіляких м'ясних страв французької кухні, або до запеченої риби всіх сортів. Приступимо?

Як приготувати картоплю з сиром у горщику:

1. Насамперед картопля моєму, чистимо і нарізаємо невеликими кубиками.

2. Сир натираємо на крупній тертці, і зелень дрібно шаткуємо.

3. Тепер кожен горщик злегка змащуємо маслом, і викладаємо нашу картоплю. Відправимо в розпечену духовку на 5 хвилин без кришки, - щоб картопля підрум'яниться.

4. Дістаємо горщики, вливаємо в кожен горщик кип'ячену воду, солимо, перчим, - і назад в духовку, поки зайва рідина не піде.

5. Тепер Знову дістаємо горщики, посипаємо вміст тертим сиром і рубаною зеленню, - і знову в духовку вже до повної готовності картоплі.

Готово! Зазвичай картопля стає м'яким вже до моменту випаровування зайвої води з горщиків, але це залежить від вашої плити і крупності нарізування картоплі. До речі, якщо ви поспішаєте, картопля можна попередньо зварити, як зазвичай, на плиті до напівготовності, а вже потім додати трохи води і сир із зеленню.

Схожі рецепти