Картопля з сиром в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт приготування картоплі з сиром в горщику відноситься до розряду найпростіших і швидких, тут впораються навіть початківці господині. Смачне, ситне, але при цьому здорове блюдо - для вас!
Картопля з сиром в горщику в домашніх умовах завжди виходить незвичайно ніжною, з приємним вершковим присмаком завдяки маслу і сиру. Її добре подавати до всіляких м'ясних страв французької кухні, або до запеченої риби всіх сортів. Приступимо?
Як приготувати картоплю з сиром у горщику:
1. Насамперед картопля моєму, чистимо і нарізаємо невеликими кубиками.
2. Сир натираємо на крупній тертці, і зелень дрібно шаткуємо.
3. Тепер кожен горщик злегка змащуємо маслом, і викладаємо нашу картоплю. Відправимо в розпечену духовку на 5 хвилин без кришки, - щоб картопля підрум'яниться.
4. Дістаємо горщики, вливаємо в кожен горщик кип'ячену воду, солимо, перчим, - і назад в духовку, поки зайва рідина не піде.
5. Тепер Знову дістаємо горщики, посипаємо вміст тертим сиром і рубаною зеленню, - і знову в духовку вже до повної готовності картоплі.
Готово! Зазвичай картопля стає м'яким вже до моменту випаровування зайвої води з горщиків, але це залежить від вашої плити і крупності нарізування картоплі. До речі, якщо ви поспішаєте, картопля можна попередньо зварити, як зазвичай, на плиті до напівготовності, а вже потім додати трохи води і сир із зеленню.
- Картопля - 1 кілограм
- Вода - 1/2 склянки
- Сир твердий - 100 грам
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Як приготувати картоплю з сиром у горщику:
1. Насамперед картопля моєму, чистимо і нарізаємо невеликими кубиками.
2. Сир натираємо на крупній тертці, і зелень дрібно шаткуємо.
3. Тепер кожен горщик злегка змащуємо маслом, і викладаємо нашу картоплю. Відправимо в розпечену духовку на 5 хвилин без кришки, - щоб картопля підрум'яниться.
4. Дістаємо горщики, вливаємо в кожен горщик кип'ячену воду, солимо, перчим, - і назад в духовку, поки зайва рідина не піде.
5. Тепер Знову дістаємо горщики, посипаємо вміст тертим сиром і рубаною зеленню, - і знову в духовку вже до повної готовності картоплі.
Готово! Зазвичай картопля стає м'яким вже до моменту випаровування зайвої води з горщиків, але це залежить від вашої плити і крупності нарізування картоплі. До речі, якщо ви поспішаєте, картопля можна попередньо зварити, як зазвичай, на плиті до напівготовності, а вже потім додати трохи води і сир із зеленню.