Картопля в горщику в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Просте і смачне блюдо - картопля в горщику, набагато смачніше звичайної вареної картоплі. Наші предки знали, як приготувати картоплю так, щоб зберегти в ній все найкорисніше.
Якщо на вашій кухні є глиняні горщики, вам варто приготувати в них картоплю. Повірте, смак її дуже відрізняється від тієї, яка буде зварена на плиті. Наші предки здавна готували їжу в печі, і відрізнялися завидним здоров'ям Як приготувати картоплю в духовці в горщиках? Та дуже просто! Читаємо і готуємо:
1. Чистим картошку, миємо й нарізаємо невеликими кубиками або скибочками.
2. Укладаємо картоплю в горщики, солимо і перчимо. Можна додати ваші улюблені сухі спеції.
3. Сметану розводимо водою і заливаємо в горщик з картоплею.
4. Закриваємо горщик кришкою і ставимо в духовку запікатися-гаситися хвилин на 40 при температурі 200 градусів.
Отримуємо відмінний гарнір, в якому збереглося все найкорисніше. Як вид, рецепт до божевілля простий, проте картопля виходить настільки смачна, що її можна їсти без нічого… Спробуйте, якщо у вас є можливість!
- Картопля - 4-5 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Вода - 0, 5 склянки
1. Чистим картошку, миємо й нарізаємо невеликими кубиками або скибочками.
2. Укладаємо картоплю в горщики, солимо і перчимо. Можна додати ваші улюблені сухі спеції.
3. Сметану розводимо водою і заливаємо в горщик з картоплею.
4. Закриваємо горщик кришкою і ставимо в духовку запікатися-гаситися хвилин на 40 при температурі 200 градусів.
Отримуємо відмінний гарнір, в якому збереглося все найкорисніше. Як вид, рецепт до божевілля простий, проте картопля виходить настільки смачна, що її можна їсти без нічого… Спробуйте, якщо у вас є можливість!