Картопля з беконом і сиром в духовці
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті використовується не зовсім картопля, а картопляна шкірка, з якої вирізаю м'якоть. Просте і смачне блюдо, що роблю за рецептом, як приготувати картоплю з беконом і сиром в духовці.
Рецепт дуже простий. Для начинки можна використовувати не тільки сир і бекон, а також зелень, перець, ковбаски, яйця та інші продукти. Подавайте таку картопельку гарячою чи теплою. Можна зробити додатковий соус, якщо вам здається, що блюдо занадто сухе. Відмінно подавати таку як закуску.
- Картопля - 5-6 штук
- Бекон - 170 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Часниковий порошок - 1 щіпка
- Копчена паприка - 1 щіпка
- Сир «Чеддер» - 50 грам
- Зелена цибуля - 2 штуки
- Крем - 0, 5 склянки
- Сіль - За смаком
1. Ретельно промийте картоплю, висушіть і проткніть його вилкою. Викладіть картоплю на деко, поставте деко в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку і запікайте протягом 40-45 хвилин.
2. Поріжте бекон скибочками.
3. Підсмажте бекон в сковороді на середньому вогні, поки він не стане хрустким і темно-коричневим. Викладіть підсмажений бекон на паперовий рушник.
4. Змішайте в невеликій мисці рослинне масло, часниковий порошок і паприку. Натріть сир на середній терці, промийте і поріжте зелену цибулю.
5. Розріжте приготований картопля гострим ножем.
6. За допомогою ложки дістаньте середину картоплі.
7. Помістіть картоплю на деко, застелений фольгою. Промажьте маслом картопля, для цього можна використовувати пензлик.
8. Поставте деко з картоплею в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку і випікайте протягом 15 хвилин, поки картопля не покриється хрусткою скоринкою. Дістаньте картопля з духовки, додайте в кожну половинку сир і поставте знову в духовку на 1-2 хвилину, щоб він розплавився.
10. Покладіть поверх розплавленого сиру сметану, а потім - бекон, посипте нарізаною зеленою цибулею і подавайте до столу.