Рецепт Картопля, тушкована з куркою фото

Картопля, тушкована з куркою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Картопля , Курка , Помідор
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Печеня
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Рецепт страви, як приготувати картоплю, тушковану з куркою, дозволяє вам приготувати смачний і ситний вечеря або обід. Ви можете зробити велику порцію і перед подачею розігрівати блюдо.

Опис приготування:

Ви можете урізноманітнити блюдо, додавши до нього більше овочів, наприклад, кабачки, перець, цукіні і інші. До столу страву подають гарячою. Можна використовувати будь-які частини курки. Рекомендую готувати в казані або в каструлі з товстим дном. Перед подачею блюдо можна прикрасити свіжою зеленню.

  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Сіль, перець - За смаком
  • Куряче м'ясо - 1, 2 кілограма
  • Оливкова олія - За смаком
  • Картопля - 1 кілограм
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Цибуля - 1 штука
  • Біле сухе вино - 200 мілілітрів
  • Помідори - 700 грам
1
У миску викладіть борошно, сіль і чорний мелений перець, перемішайте. Вимийте куряче м'ясо (стегна, окосту) і витріть їх серветками, потім помістіть в миску і перемішайте з сипучими інгредієнтами.
2
Розігрійте сковороду з оливковою олією і викладіть курку, обсмажуйте її до появи рум'яної скоринки, потім перекладіть в тарілку.
3
Очистіть картопля і наріжте його великими шматками. У каструлю з товстим дном налийте трохи олії, викладіть курку і картопля, перемішайте.
4
У сковороду, де обсмажували м'ясо, налийте ще столову ложку рослинної олії. Викладіть очищений і подрібнену цибулю з часником, обсмажуйте кілька хвилин.
5
Влийте в сковороду вино, перемішайте і тушкуйте 10 хвилин, в цей час наріжте помідори, потім додайте в сковороду і тушкуйте все ще 7-10 хвилин.
6
Влийте томатний соус в каструлю до курки і картоплі. У сковороду налийте стакан води і гарненько наскрібши лопаткою, потім перелийте в каструлю.
7
Доведіть вміст каструлі до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімуму і тушкуйте під закритою кришкою 45 хвилин.
8
За смаком посоліть і поперчіть, вимкніть вогонь і настоюйте блюдо перед подачею 10-20 хвилин.

Схожі рецепти