Картопля по-селянськи з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Їжа в селі завжди відрізнялася своїми неперевершеними смаковими якостями. Незважаючи на простоту страви воно виходить дуже ситним і насиченим! Підійде для поста, як смачне дієтичне блюдо!
Приготуємо картоплю по-селянськи з грибами в домашніх умовах. Для початку приготуйте овочеву начинку, яка пізніше буде запікатися зі звареним картоплею. Блюдо підходить для поста або для тих, хто дотримується дієти. Одним словом, спробуйте, страва - варте!
- Картопля - 8 штук
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Часник - 4 зубчики
- Цибуля зелена - 1 штука (пучок)
- Лук-пориста - 1/4 штуки
- Перецьь болгарський - 1/3 штуки
- Печериці - 200 грам
- Помідор - 1 штука
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Картопля промийте, а потім відваріть прямо в мундирах.
Поки картопля звариться, нарізаємо гриби кубиками, цибуля і часник - подрібнюємо.
На рослинному маслі обсмажуємо цибулю і гриби, приблизно 5 хвилин. Додаємо часник і готуємо ще 3 хвилини.
Тепер додаємо порізані кубиками - помідор і перець. Солимо і перчимо до смаку.
Перемішуємо і знімаємо з вогню.
Злегка остудіть картопля. Застеліть деко фольгою, роздавите кожну картоплину, притиснувши її до листу долонькою.
Зверху кладемо начинку, скроплюємо рослинним маслом. Запікаємо 15 хвилин, температура 220 градусів.
Смачного!