Картопля по-італійськи
(покроковий рецепт з фото)
Картопля по-італійськи дивний тим, що його можна готувати як вдома, так і на природі. Якщо у вас є підходяща посуд, казан або каструля для гриля, то рецепт картоплі по-італійськи для вас!
Люблю страви, які готують в одному посуді. Це простіше і швидше. Не треба розриватися між трьома різними сковорідками і каструлями, а потім з'єднувати все в єдине ціле. Картопля по-італійськи - саме таке блюдо, яке готується в одному посуді, тому воно дуже зручне в приготуванні. Готувати його можна як на природі, так і в домашніх умовах. Ділюся рецептом!
- Картопля - 4 кілограма
- Скибочки бекону - 10 штук
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Вершкове масло - 125 грам
- Крем - 500 грам
- Сир Чеддер - 60 грам (або простий твердий сир.)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Почистіть і наріжте картоплю круглішкамі. Відкладіть. Візьміть вашу посуд (дивлячись де ви будете готувати) і викладіть в неї нарізані шматочками бекон. Нехай він дасть жир і трохи посмажити. Потім викладіть в нього цибулю, дрібно нашатковану. Нехай вони готуються разом, поки цибуля не стане м'яким.
Додайте вершкове масло, перешивати поки масло не розтопиться.
Викладіть картоплю.
Перемішайте картопля з беконом, можете покласти ще трохи вершкового масла. Приправити сіллю і poperčite.
Закрийте кришкою і готуйте, поки картопля не приготується. Це займе хвилин 20. Протягом цього часу пару раз підніміть кришку і перемішайте картопля, особливо той, який внизу. Дивіться, щоб він не підгорів.
Коли картопля вже м'який (ви можете легко проколоти його виделкою), викладіть всю сметану і перемішайте.
Посипте зверху сиром. Накрийте кришкою і зніміть з вогню через пару хвилин. Коли сир розплавився і утворилася сирна кірка - картопля готовий! Бажаю вам приємного апетиту!