Картопля під сиром
(покроковий рецепт з фото)
Класичний рецепт картоплі під сиром без використання яєць - ідеальний варіант для вегетаріанців. Втім, і вони, хто їсть м'ясо, повинні оцінити яскравий насичений смак цього чудового блюда.
По суті, цей рецепт приготування картоплі під сиром є ще однією варіацією знаменитого французького грата - саме так називають страви, запечені в духовці до утворення апетитною золотистої скоринки. Найчастіше це досягається за рахунок використання сиру і / або мелених сухарів. Також невід'ємними інгредієнтами гратеном є молоко, вершки і яйця.
Однією з найзнаменитіших різновидів цієї страви є гратен "дофінуа", який якраз і є картопля, запечений під сиром і вершково-яєчним соусом. Виключивши з традиційного рецепту яйця ми отримаємо нітрохи не менше смачне, але при цьому абсолютно вегетаріанське блюдо.
Отже, розповідаю, як приготувати картоплю під сиром без яєць або вегетаріанський гратен "дофінуа" .
- Картопля - 1 кілограм
- Сир твердий - 250 грам
- Жирне молоко або вершки - 300 мілілітрів
- Вершкове масло - 1-2 Ст. Ложок
- Часник - 1-2 зубчиків
- Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком