Картопля фрі на дрібній тертці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.
Сьогодні поділюся з вами відмінним рецептом, як приготувати картоплю фрі на дрібній тертці. Головне - робіть все строго за рецептом, і тоді у вас вийде відмінна розсипчаста і хрустка картопелька.
Опис приготування:
Раніше таку картоплю фрі я готувала тільки для салату «Гніздо глухаря», але вона завжди мені подобалася своєю хрусткость і цікавим зовнішнім виглядом. За смаком вона теж завжди відрізнялася, виходила більш насиченою. І я подумала, а чому б не приготувати її просто так, на закуску або як гарнір? Результат мене порадував, впевнена, вам теж сподобається.
- Картопля - 250 грам(8-9 шт.)
- Рослинна олія - 500-600 мілілітрів
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Картопля очистіть і промийте.
Натріть картоплю на дрібній тертці. Я використовую терку для корейської моркви, з її допомогою можна робити довгу тонку соломку.
Складіть картоплю в глибоку миску і залийте холодною водою. Залиште на 5 хвилин, воду злийте і гарненько промийте картопля. Це може прибрати зайвий крохмаль, в результаті чого картопля під час смаження НЕ буде злипатися і залишиться розсипчастим.
Вкладіть натертий картопля на паперові рушники, складені в декілька шарів. Зверху теж накрийте рушниками і гарненько промокніть картопля.
Якщо у вас немає фритюрниці, то використовуйте невелику каструлю з глибоким дном. Розігрійте в ній рослинне масло до температури 180 градусів. Якщо немає кухонного термометра, то почекайте, поки масло не почне потріскувати. Надішліть в каструлю невелику кількість картоплі, приправити сіллю. Готуйте до отримання золотистого кольору.
Готову картоплю викладіть на паперові рушники. Надсилайте смажитися наступну партію.
Картопля фрі на дрібній тертці готова. Подавати її раджу з кетчупом - це дуже смачно!