Рецепт Варення з кабачків на тертці фото

Варення з кабачків на тертці
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Овочі , Кабачок
Рецепти без шкоди
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Не знаю як ви, а я вважаю, що найсмачніше варення, коли його намазуєш на хліб з маслом. Щоб не мучитися з часточками, я спробував рецепт приготування варення з кабачків на тертці.

Опис приготування:

Пропоную вам найпростіший і швидкий рецепт приготування варення з кабачків на тертці:

1. Вибираємо свіжі кабачки, моєму їх в холодній воді, чистимо від шкірки, ріжемо на кілька великих шматків. Можна нарізати половинками, так буде зручніше.

2. Натираємо кабачки на дрібній тертці. Це дозволить вам не витрачати зайвого часу на очікування, поки кабачки пустять сік згодом. Натираємо в мисці або в глибокій тарілці, тому що дуже важливо, щоб зберігся сік.

3. У миску з кабачками додаємо цукор, перемішуємо.

4. Нарізаємо лимони, попередньо очистивши їх від шкірки і позбавивши від кісточок. При бажанні лимон теж можна натерти на тертці.

5. В ту ж миску кидаємо лимони. Все перемішуємо, сироп заливаємо в каструлю.

6. Три рази доводимо сироп до кипіння і даємо охолонути після кожного разу.

7. За бажанням закочує варення в банки або ж подаємо до столу остиглим.

Приємного апетиту і доброго дня!

  • Кабачки - 1 кілограм
  • Лимон - 2 штуки
  • Цукор - 600 грам
Пропоную вам найпростіший і швидкий рецепт приготування варення з кабачків на тертці:

1. Вибираємо свіжі кабачки, моєму їх в холодній воді, чистимо від шкірки, ріжемо на кілька великих шматків. Можна нарізати половинками, так буде зручніше.

2. Натираємо кабачки на дрібній тертці. Це дозволить вам не витрачати зайвого часу на очікування, поки кабачки пустять сік згодом. Натираємо в мисці або в глибокій тарілці, тому що дуже важливо, щоб зберігся сік.

3. У миску з кабачками додаємо цукор, перемішуємо.

4. Нарізаємо лимони, попередньо очистивши їх від шкірки і позбавивши від кісточок. При бажанні лимон теж можна натерти на тертці.

5. В ту ж миску кидаємо лимони. Все перемішуємо, сироп заливаємо в каструлю.

6. Три рази доводимо сироп до кипіння і даємо охолонути після кожного разу.

7. За бажанням закочує варення в банки або ж подаємо до столу остиглим.

Приємного апетиту і доброго дня!

Схожі рецепти