Капуста з морквою на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Капуста з морквою на зиму зможе стати відмінною закускою як за обіднім, так і за святковим столом. Ділюся з вами рецептом чудової заготовки!
Традиційну квашену капусту з морквою можна легко заготовити на зиму. Завдяки недовгою стерилізації капуста зберігає хрусткий смак. Сподіваюся вам стане в нагоді мій рецепт!
- Капуста - 600 грам
- Морквина - 80 грам
- Сіль - 15 грам
- Цукор - 40 грам
- Оцет яблучний - 100 грам
- Перець горошком - 5-6 штук
Підготуйте інгредієнти для приготування капусти з морквою на зиму.
Наріжте білокачанну капусту.
Почистіть моркву і натріть на тертці.
Змішайте капусту, морквину, сіль і цукор.
Влийте оцет і залиште капусту маринуватися на 30-40 хвилин на столі. Злегка розімніть руками, щоб виділився сік.
На дно простерилизованной банки викладіть перець горошком і утрамбуйте капусту з морквою.
Капусту простерилизуйте в каструлі з водою, поставте таймер на 15 хвилин. Під банку прокладете шматочок тканини, так скло не трісне в процесі нагрівання.
Засукайте банки кришками і зберігайте в прохолодному місці до зими. Вихід - 2 банки, об'ємом по 400 грам. Приємного вам апетиту!