Капуста фарширована морквою
(покроковий рецепт з фото)
Чудова закуска з моркви і капусти. Маринад на пряних травах з перцем і часником, наповнює блюдо особливим смаком. Морква і капуста виходять соковитими і ароматними, спробуйте.
Кількість спецій і прянощів потрібно коригувати на свій смак. Закуска приготована по даним рецептом буде помірно гострої. Добре чути смак часнику і легка кислинка.
- Капуста - 1 штука
- Морква - 3 штуки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Оцет 9% - 2-3 Ст. Ложок
- Олія соняшникова - 1 Ст. Ложка
- Вода - 300 мілілітрів
- Часник - 3-4 зубчиків
- Чорний перець - 1 щіпка
- Мускатний горіх мелений - 1 щіпка
- Кардамон мелений - 1 щіпка
- Суміш спецій - 2 щіпки (для моркви по-корейськи)
- Суміш пряних трав - 2 щіпки
Підготуємо інгредієнти.
Видаляємо качан у капусти і кладемо її в каструлю з водою. На малому вогні кип'ятимо близько 3 хвилин. Листя капусти пом'якшають і будуть легко зніматися.
У каструлю висипаємо сухі пряні трави, сіль, цукор і прянощі.
Додаємо оцет і 100 мл. Води. Доводимо до кипіння і прибираємо з вогню.
Морква трьом на тертці і додаємо в каструлю з маринадом.
Додаємо подрібнений часник і все перемішуємо.
Листя капусти розрізаємо на шматочки, щільні частини видаляємо.
Морква дістаємо з маринаду. На капусту кладемо порцію моркви і загортаємо.
Фаршировану капусту укладаємо в каструлю. Додаємо залишився після моркви маринад, додаємо склянку окропу і ложку соняшникової олії. Маринад повинен покрити капусту з морквою. Можна зверху поставити гніт. Ми залишаємо маринуватися 6-8 годин при кімнатній температурі, потім прибираємо закуску в холодильник.
Капуста фарширована морквою готова. Смачного!