Капуста по-угорськи
(покроковий рецепт з фото)
Смачне і ароматне блюдо угорської кухні. Готується легко і швидко. Любителям капусти такий варіант повинен сподобається.
Страви з капусти популярні в багатьох країнах світу. Пропоную вашій увазі рецепт приготування капусти по-угорськи. Готувати цю страву досить легко, клопоту практично ніяких. Ароматна і смачна капуста по-угорськи буде хорошим доповненням до вареної картоплі. Так давайте ж приготуємо це блюдо.
1. Капусту дрібно шаткуємо, посипаємо дрібкою солі, перцем і кмином і злегка обжимаємо. Додаємо дрібно нарізаний часник і перемішуємо.
2. Копчене сало нарізаємо тонкими пластинками і обкладає дно і боки форми для запікання. Кілька скибочок залишаємо для верхнього шару. Викладаємо половину підготовленої капусти.
3. Чистимо цибулю і перець. Нарізаємо цибулю і помідори кільцями, а перець соломкою. Якщо у вас не виявилося помідор - їх можна замінити соусом або томатною пастою.
4. Викладаємо на капусту підготовлені перець, цибулю і помідори. Солимо, посипаємо паприкою. Кілька кілець цибулі і помідора залишимо для прикраси верхнього шару нашого страви.
5. Тепер викладаємо капусту, що залишилася і поливаємо злегка розведеним яблучним соком.
6. Викладаємо шматочки сала, потім кільця цибулі і помідорів.
7. Ставимо в нагріту до 180-200 градусів духовку і тушкуємо хвилин 30 під кришкою. Потім кришку знімаємо і даємо верхнього шару - салу і цибулі з помідорами злегка підсмажитися. От і все.
Смачного!
- Капуста білокачанна - 600 грам
- Сало копчене - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець болгарський - 3 штуки
- Помідори - 4-5 штук (невеликих)
- Часник - 1-2 зубчиків
- Яблучний сік - 100 мілілітрів
- Кмин - 1 щіпка
- Паприка сушена - 0, 5 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
1. Капусту дрібно шаткуємо, посипаємо дрібкою солі, перцем і кмином і злегка обжимаємо. Додаємо дрібно нарізаний часник і перемішуємо.
2. Копчене сало нарізаємо тонкими пластинками і обкладає дно і боки форми для запікання. Кілька скибочок залишаємо для верхнього шару. Викладаємо половину підготовленої капусти.
3. Чистимо цибулю і перець. Нарізаємо цибулю і помідори кільцями, а перець соломкою. Якщо у вас не виявилося помідор - їх можна замінити соусом або томатною пастою.
4. Викладаємо на капусту підготовлені перець, цибулю і помідори. Солимо, посипаємо паприкою. Кілька кілець цибулі і помідора залишимо для прикраси верхнього шару нашого страви.
5. Тепер викладаємо капусту, що залишилася і поливаємо злегка розведеним яблучним соком.
6. Викладаємо шматочки сала, потім кільця цибулі і помідорів.
7. Ставимо в нагріту до 180-200 градусів духовку і тушкуємо хвилин 30 під кришкою. Потім кришку знімаємо і даємо верхнього шару - салу і цибулі з помідорами злегка підсмажитися. От і все.
Смачного!