Капусняк запорізький
(покроковий рецепт з фото)
Капусняк запорізький є чудо-суп з капусти, густий і наваристий. З пшеницею, свининою, привіт, овочами і спеціями. Варити його треба години півтори. Вся сім'я буде задоволена такого супу.
Як приготувати капусняк запорізький?
1. Свинину промийте, викладіть в каструлю з водою і доведіть до кипіння. Зніміть піну.
2. Одну цибулину, одну морква, по одному кореню петрушки і селери почистіть, промийте. Наріжте кубиками цибулю і коріння, моркву натріть на крупній тертці або порізати півкільцями.
3. Обсмажте нарізані овочі на маслі до м'якості.
4. У бульйон додайте обсмажені овочі, посоліть і варіть при невеликому кипінні протягом 40 хвилин.
5. Через півгодини після закипання, тобто. Для 10 хвилин до закінчення приготування, додайте перець горошком і лавровий лист.
6. Виберіть з бульйону м'ясо, обробляти сам відвар і доводити до кипіння.
7. Капусту викладіть у велику каструлю, включите середній вогонь і почніть гасити. Поступово введіть бульйон. Вона повинна гаситися на середньо-слабкому вогні протягом 12-15 хвилин.
8. Овочі, що залишилися - цибуля, картопля, моркву і коріння - промити, почистити і нарізати соломкою. Обсмажити на маслі до м'якості.
9. Сало треба дрібно нарізати або пропустити через м'ясорубку.
10. Листя петрушки подрібніть. Розітріть петрушку з салом.
11. Картопля додати в бульйон і варити протягом 7-8 хвилин, потім додати капусту, перемішати.
12. Додати в капусняк сало, пшоно, обсмажені овочі. Варіть капусняк ще 15 хвилин.
13. Свинину наріжте шматочками і подайте до капусняк, можна відразу розкласти по тарілках. Влийте капусняк запорізький і подавайте. Не забудьте сметану.
Смачного!
- Капуста квашена - 550-600 грам
- Свинина - 400 грам
- Сало - 50 грам
- Картопля - 3-4 штук
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 1-2 штук
- Корінь селери - 40-50 грам
- Корінь петрушки - 2-3 штук
- Петрушка свіжа, пучок - 1 штука (для прикраси при подачі)
- Пшоно - 3 Ст. Ложки
- Чорний перець горошком - 3-4 штук
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Вершкове масло - 40-50 грам
1. Свинину промийте, викладіть в каструлю з водою і доведіть до кипіння. Зніміть піну.
2. Одну цибулину, одну морква, по одному кореню петрушки і селери почистіть, промийте. Наріжте кубиками цибулю і коріння, моркву натріть на крупній тертці або порізати півкільцями.
3. Обсмажте нарізані овочі на маслі до м'якості.
4. У бульйон додайте обсмажені овочі, посоліть і варіть при невеликому кипінні протягом 40 хвилин.
5. Через півгодини після закипання, тобто. Для 10 хвилин до закінчення приготування, додайте перець горошком і лавровий лист.
6. Виберіть з бульйону м'ясо, обробляти сам відвар і доводити до кипіння.
7. Капусту викладіть у велику каструлю, включите середній вогонь і почніть гасити. Поступово введіть бульйон. Вона повинна гаситися на середньо-слабкому вогні протягом 12-15 хвилин.
8. Овочі, що залишилися - цибуля, картопля, моркву і коріння - промити, почистити і нарізати соломкою. Обсмажити на маслі до м'якості.
9. Сало треба дрібно нарізати або пропустити через м'ясорубку.
10. Листя петрушки подрібніть. Розітріть петрушку з салом.
11. Картопля додати в бульйон і варити протягом 7-8 хвилин, потім додати капусту, перемішати.
12. Додати в капусняк сало, пшоно, обсмажені овочі. Варіть капусняк ще 15 хвилин.
13. Свинину наріжте шматочками і подайте до капусняк, можна відразу розкласти по тарілках. Влийте капусняк запорізький і подавайте. Не забудьте сметану.
Смачного!