Рецепт Капусняк запорізький фото

Капусняк запорізький
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
М'ясо , Овочі , Свинина , Капуста
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід
Супи , Капусняк
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Капусняк запорізький є чудо-суп з капусти, густий і наваристий. З пшеницею, свининою, привіт, овочами і спеціями. Варити його треба години півтори. Вся сім'я буде задоволена такого супу.

Опис приготування:

Як приготувати капусняк запорізький?

1. Свинину промийте, викладіть в каструлю з водою і доведіть до кипіння. Зніміть піну.

2. Одну цибулину, одну морква, по одному кореню петрушки і селери почистіть, промийте. Наріжте кубиками цибулю і коріння, моркву натріть на крупній тертці або порізати півкільцями.

3. Обсмажте нарізані овочі на маслі до м'якості.

4. У бульйон додайте обсмажені овочі, посоліть і варіть при невеликому кипінні протягом 40 хвилин.

5. Через півгодини після закипання, тобто. Для 10 хвилин до закінчення приготування, додайте перець горошком і лавровий лист.

6. Виберіть з бульйону м'ясо, обробляти сам відвар і доводити до кипіння.

7. Капусту викладіть у велику каструлю, включите середній вогонь і почніть гасити. Поступово введіть бульйон. Вона повинна гаситися на середньо-слабкому вогні протягом 12-15 хвилин.

8. Овочі, що залишилися - цибуля, картопля, моркву і коріння - промити, почистити і нарізати соломкою. Обсмажити на маслі до м'якості.

9. Сало треба дрібно нарізати або пропустити через м'ясорубку.

10. Листя петрушки подрібніть. Розітріть петрушку з салом.

11. Картопля додати в бульйон і варити протягом 7-8 хвилин, потім додати капусту, перемішати.

12. Додати в капусняк сало, пшоно, обсмажені овочі. Варіть капусняк ще 15 хвилин.

13. Свинину наріжте шматочками і подайте до капусняк, можна відразу розкласти по тарілках. Влийте капусняк запорізький і подавайте. Не забудьте сметану.

Смачного!


  • Капуста квашена - 550-600 грам
  • Свинина - 400 грам
  • Сало - 50 грам
  • Картопля - 3-4 штук
  • Цибуля - 2 штуки
  • Морква - 1-2 штук
  • Корінь селери - 40-50 грам
  • Корінь петрушки - 2-3 штук
  • Петрушка свіжа, пучок - 1 штука (для прикраси при подачі)
  • Пшоно - 3 Ст. Ложки
  • Чорний перець горошком - 3-4 штук
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Сіль - За смаком
  • Вершкове масло - 40-50 грам
Як приготувати капусняк запорізький?

1. Свинину промийте, викладіть в каструлю з водою і доведіть до кипіння. Зніміть піну.

2. Одну цибулину, одну морква, по одному кореню петрушки і селери почистіть, промийте. Наріжте кубиками цибулю і коріння, моркву натріть на крупній тертці або порізати півкільцями.

3. Обсмажте нарізані овочі на маслі до м'якості.

4. У бульйон додайте обсмажені овочі, посоліть і варіть при невеликому кипінні протягом 40 хвилин.

5. Через півгодини після закипання, тобто. Для 10 хвилин до закінчення приготування, додайте перець горошком і лавровий лист.

6. Виберіть з бульйону м'ясо, обробляти сам відвар і доводити до кипіння.

7. Капусту викладіть у велику каструлю, включите середній вогонь і почніть гасити. Поступово введіть бульйон. Вона повинна гаситися на середньо-слабкому вогні протягом 12-15 хвилин.

8. Овочі, що залишилися - цибуля, картопля, моркву і коріння - промити, почистити і нарізати соломкою. Обсмажити на маслі до м'якості.

9. Сало треба дрібно нарізати або пропустити через м'ясорубку.

10. Листя петрушки подрібніть. Розітріть петрушку з салом.

11. Картопля додати в бульйон і варити протягом 7-8 хвилин, потім додати капусту, перемішати.

12. Додати в капусняк сало, пшоно, обсмажені овочі. Варіть капусняк ще 15 хвилин.

13. Свинину наріжте шматочками і подайте до капусняк, можна відразу розкласти по тарілках. Влийте капусняк запорізький і подавайте. Не забудьте сметану.

Смачного!

Схожі рецепти