Рецепт Камбала в вершках фото

Камбала в вершках
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Апетитна камбала, запечена під вершковим соусом - це дуже ніжне, ароматне і смачне блюдо! Можна подавати рибу самостійно або з будь-яким гарніром на ваш смак.

За бажанням до соусу можна додати гриби або будь-які свіжі овочі, в будь-якому випадку ви не залишитесь байдужими. Приготувати камбалу в вершках досить легко і просто, впорається навіть початківець кулінар. Незважаючи на це, блюдо виходить чудовим на смак і чудово підійде не тільки до сімейної вечері, але і будь-якого святкового столу.

  • Борсатися - 800 грам
  • Вершки - 200 мілілітрів
  • Яйце - 2 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Розмарин - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль, спеції - За смаком
  • Лимонний сік - За смаком
камбала в вершках - фото крок 1
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Камбалу заздалегідь розморозити при кімнатній температурі.
камбала в вершках - фото крок 2
2. Відріжте у риби голову і хвіст, видаліть нутрощі, за бажанням зніміть шкірку, добре промийте та висушіть паперовим рушником. Наріжте камбалу на порційні шматочки, натріть сіллю і спеціями, полийте соком лимона і залиште маринуватися на 20-30 хвилин.
камбала в вершках - фото крок 3
3. Потім обваляйте рибу в борошні або панірувальних сухарях і обсмажте на вершковому маслі з двох сторін до готовності. Форму для випічки застеліть фольгою і викладіть обсмажені шматочки камбали.
камбала в вершках - фото крок 4
4. Цибуля наріжте пір'ям, обсмажте і розкладіть поверх риби.
камбала в вершках - фото крок 5
5. З'єднайте вершки і яйця, додайте розмарин і сіль за смаком. Добре перемішайте і залийте цією сумішшю рибу. Випікайте при 180 градусах близько 30 хвилин. Як тільки блюдо почне підрум'янюватися, а соус стане щільним - камбала в вершках готова.
камбала в вершках - фото крок 6
6. Перед подачею прикрашаємо рибу петрушкою і часточками лимона. Смачного!

Схожі рецепти