Камбала в вершках
(покроковий рецепт з фото)
Апетитна камбала, запечена під вершковим соусом - це дуже ніжне, ароматне і смачне блюдо! Можна подавати рибу самостійно або з будь-яким гарніром на ваш смак.
За бажанням до соусу можна додати гриби або будь-які свіжі овочі, в будь-якому випадку ви не залишитесь байдужими. Приготувати камбалу в вершках досить легко і просто, впорається навіть початківець кулінар. Незважаючи на це, блюдо виходить чудовим на смак і чудово підійде не тільки до сімейної вечері, але і будь-якого святкового столу.
- Борсатися - 800 грам
- Вершки - 200 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Вершкове масло - 100 грам
- Розмарин - 0, 5 чайних ложки
- Сіль, спеції - За смаком
- Лимонний сік - За смаком
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Камбалу заздалегідь розморозити при кімнатній температурі.
2. Відріжте у риби голову і хвіст, видаліть нутрощі, за бажанням зніміть шкірку, добре промийте та висушіть паперовим рушником. Наріжте камбалу на порційні шматочки, натріть сіллю і спеціями, полийте соком лимона і залиште маринуватися на 20-30 хвилин.
3. Потім обваляйте рибу в борошні або панірувальних сухарях і обсмажте на вершковому маслі з двох сторін до готовності. Форму для випічки застеліть фольгою і викладіть обсмажені шматочки камбали.
4. Цибуля наріжте пір'ям, обсмажте і розкладіть поверх риби.
5. З'єднайте вершки і яйця, додайте розмарин і сіль за смаком. Добре перемішайте і залийте цією сумішшю рибу. Випікайте при 180 градусах близько 30 хвилин. Як тільки блюдо почне підрум'янюватися, а соус стане щільним - камбала в вершках готова.
6. Перед подачею прикрашаємо рибу петрушкою і часточками лимона. Смачного!