Рецепт Кальмари з сиром в духовці фото

Кальмари з сиром в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Кальмари
Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День народження , Новий рік
Гарячі страви , Страви з начинкою
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 35 хв.

Любителям соковитих і апетитних морепродуктів пропоную відмінний рецепт приготування кальмарів з сиром в духовці. Це просто, швидко і дуже смачно.

Опис приготування:

Такі кальмари з сиром в духовці в домашніх умовах можна подавати до столу з гарніром або соусом, а також в якості ситної гарячої закуски. Начинку можна урізноманітнити м'ясними делікатесами, грибами або овочами, наприклад.

  • Тушка кальмара - 4-5 штук
  • Сир - 150 грам
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
кальмари з сиром в духовці - фото крок 1
1. Кальмари потрібно очистити, як слід вимити і відправити в каструлю з холодною водою. Хвостики, якщо такі є, також можна використовувати в рецепт приготування кальмарів з сиром в духовці. Їх потрібно нарізати дрібними кубиками. Тушки відварити у воді 3-4 хвилини і добре остудити.
кальмари з сиром в духовці - фото крок 2
2. Твердий сир можна натерти на тертці, але краще також нарізати кубиками. Використовувати в рецепті можна також м'який сир зі спеціями, наприклад.
кальмари з сиром в духовці - фото крок 3
3. У невеликій мисці з'єднати сир з кальмарами. Додати трохи сметани і добре перемішати. Посолити і поперчити за смаком. При бажанні цей простий рецепт кальмарів з сиром в духовці можна доповнити також шинкою або копченою ковбасою, наприклад. Готової начинкою нафарширувати тушки досить щільно, щоб кальмари добре тримали форму.
кальмари з сиром в духовці - фото крок 4
4. Форму для запікання змастити трохи олією або застелити фольгою. Викласти тушки кальмарів і відправити в розігріту духовку. Щоб кальмари з сиром в духовці в домашніх умовах не були жорсткими, запікати їх варто не більше 10-12 хвилин.
кальмари з сиром в духовці - фото крок 5
5. Акуратно вийняти тушки з форми і викласти на тарілку. Подавати блюдо можна з овочами, гарніром або соусом. Начинка виходить дуже ніжною, а тушка - м'якої.

Схожі рецепти