Качка з яблуками і апельсинами
(покроковий рецепт з фото)
Качка з яблуками і апельсинами стане коронною стравою на вашому святковому столі. Тут ніжне м'ясо птиці з легкими цитрусовими нотками і ароматним букетом спецій. Подавайте з запеченими фруктами.
Ділюся з вами рецептом, як приготувати качку з яблуками і апельсинами.
Яблука вибирайте кислих сортів, лучше "симиренко". Фрукти при запіканні насичуються м'ясним соком, тому подавайте їх разом з качкою.
Качка запікається в рукаві, м'ясо залишається соковитим і ніжним, а також при цьому насичується ароматом всіх спецій і апельсина. Для букета спецій по можливості використовуйте цілі насіння. Тому що свіжомелені спеції володіють більш насиченим ароматом і смаком.
Приємних вам клопоту на кухні!
- Качка - 2 кілограма
- Апельсин - 2 штуки
- Яблуко кисле - 4-5 штук
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Паприка мелена - 1 Чайна ложка
- Асафетида - 1 Чайна ложка
- Перець білий - 1 Чайна ложка
- Чорний перець - 1/2 чайних ложки
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Зіра - 1 Чайна ложка
- Золотий сироп - 2 Ст. Ложки (або мідь)
Підготуйте необхідні продукти. Випатрану качку промийте під холодною водою і обсушити паперовими рушниками. Відріжте верхню частину крилець і гузку. Видаліть залишки пір'я з допомогою пінцета. Фрукти гарненько вимийте.
Для маринаду нам знадобиться сік 1 апельсина, золотий сироп (або мідь; рецепт золотого сиропу можна знайти в моїх рецептах) і всі спеції. Цілі насіння спецій подрібніть за допомогою качалки або в ступці. Змішайте всі інгредієнти для маринаду, втирайте його в качку з усіх боків (всередині і зовні). Залиште качку маринуватися мінімум на 2-3 годину, а краще - на ніч. Під час маринування качку слід перевернути кілька разів.
Яблука наріжте на чотири частини, видаліть серцевину і насіння. Апельсин наріжте скибочками, видаліть у нього кісточки.
Качку нафаршіруйте фруктами, зашейте кулінарної ниткою або закріпіть шкіру зубочистками. Помістіть птицю в рукав, закріпіть його кінці, покладіть в форму для запікання. Поставте запікатися в розігріту до 180 ° C духовку на 2 годину.
Птицю переверніть через 1 годину запікання, не розрізаючи рукав. Для 15 хвилин до готовності розріжте акуратно рукав, щоб качка вийшла з рум'яною скоринкою.
Трохи остудіть готову качку, дістаньте з неї запечені фрукти. Подавайте готову страву до столу.
Наріжте ароматну качку на порційні шматки. Смачного!