Рецепт Качка з капустою і картоплею фото

Качка з капустою і картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Птах, Капуста, Картопля, Качка, Червона капуста, Качина грудка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження
Гарячі страви

М'ясо качки, хоча і вважається в нашій родині делікатесом, але готується цілком просто. Та й поєднується з простими і доступними інгредієнтами. Є чимало цікавих рецептів, і один з них я описала.

Цей варіант можна назвати вишуканим. Тільки подивіться, як він красиво подається! Блюдо достойно ресторанного меню. Я пропоную вам дізнатися про те, як приготувати качку з капустою і картоплею. Для рецепта найкраще підійде червона капуста і молода картопля. Також ми будемо гасити м'який соус. Поєднання виходить неймовірно смачним.

  • Червона капуста - 500 грам
  • Картопля молода - 400 грам
  • Петрушка - 20 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • М'ясний бульйон - 300 мілілітрів
  • Вода - 120 мілілітрів
  • Ріпчаста цибуля - 3 штуки
  • Качина грудка - 4 штуки
  • Апельсин - 3 штуки
  • Лікери - 2 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 2 чайних ложки
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль - За смаком
качка з капустою і картоплею - фото крок 1
Цибулю і часник очистіть і наріжте кільцями. На качину грудку ножем нанесіть сітку надрізів, як на фото.
качка з капустою і картоплею - фото крок 2
Промитий картоплю відваріть в підсоленій воді 15 хвилин. Потім картоплю почистіть і обсмажте у вершковому маслі 3-5 хвилин. В кінці додайте нарубану петрушку.
качка з капустою і картоплею - фото крок 3
Нашатковану капусту тушкуйте в маслі близько 10 хвилин. Можна брати консервовану капусту.
качка з капустою і картоплею - фото крок 4
У розігрітій олії на великому вогні обсмажте качку 2 хвилини з боку зі шкірою. Іншу сторону обсмажте 1 хвилину на середньому вогні. Потім трохи обсмажити цибулю з часником. Зверху викладіть качку. У підходящої посуді приберіть блюдо в духовку при 180 градусах на 6 хвилин.
качка з капустою і картоплею - фото крок 5
Далі дістаньте блюдо з духовки. Перекладіть качку з цибулею і часником в фольгу, загорніть. Надішліть на деку в духовку на 10-15 хвилин.
качка з капустою і картоплею - фото крок 6
Зробіть соус. Зніміть цедру з одного апельсина. Вичавіть сік, додайте туди цедру. Дану суміш поставте на вогонь і варіть до легкого загустіння.
качка з капустою і картоплею - фото крок 7
Потім влийте до соусу бульйон. Варіть його ще 3-5 хвилин. Далі додайте лікер і вершкове масло. А також всипте сіль і перець. Швидко перемішайте соус.
качка з капустою і картоплею - фото крок 8
Подавайте нарізану качину грудку з гарніром з капусти і картоплі. Зверху влийте соус. Смачного!

Схожі рецепти