Рецепт Качине філе з апельсинами фото

Качине філе з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Птах , Фрукти , Апельсин , Качка , Качина грудка
Вегетаріанське харчування
На вечерю , На святковий стіл , День народження
Гарячі страви , Страви у фользі
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Качка не те м'ясо, яке можна часто зустріти на столі. У мене воно з'являється вкрай рідко, тільки на великі свята. Тому підходжу до страв з усією відповідальністю. Спробуйте мій рецепт.

Опис приготування:

Ознайомтеся з тим, як приготувати качине філе з апельсинами в духовці. Воно виходить в міру сухим, а корочка буде засмаженою. Присмак дичини відчуватися зовсім буде за рахунок того, що м'ясо буде маринуватися. Підійде для цього гарячого блюда майже будь-який гарнір, наприклад, тушкована капуста або овочеве пюре.

  • Качина грудка - 1 штука
  • Апельсин - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Чебрець сухий - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
качине філе з апельсинами - фото крок 1
Філе промийте. Розділіть його на 2 частини. Зробіть насічки зверху у вигляді ромбів.
качине філе з апельсинами - фото крок 2
Натріть дрібно цедру апельсина, попередньо гарненько його вимивши. Філе натріть сіллю, перцем і цедрою.
качине філе з апельсинами - фото крок 3
Вичавіть з апельсина сік. Залийте їм качку, і посипте її чебрецем. Залиште птицю маринуватися мінімум на 15 хвилин.
качине філе з апельсинами - фото крок 4
Філе обсмажте з обох сторін по 3-5 хвилин до рум'яного кольору. Можете використовувати гриль.
качине філе з апельсинами - фото крок 5
Перекладіть м'ясо в фольгу. Полийте його маринадом. Загорніть качку в фольгу.
качине філе з апельсинами - фото крок 6
Запікайте блюдо протягом 15-20 хвилин при 180 градусах в духовці. М'якоть апельсина можна подати до гарячого філе. Смачного!

Схожі рецепти