Качине філе з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)
Качка не те м'ясо, яке можна часто зустріти на столі. У мене воно з'являється вкрай рідко, тільки на великі свята. Тому підходжу до страв з усією відповідальністю. Спробуйте мій рецепт.
Ознайомтеся з тим, як приготувати качине філе з апельсинами в духовці. Воно виходить в міру сухим, а корочка буде засмаженою. Присмак дичини відчуватися зовсім буде за рахунок того, що м'ясо буде маринуватися. Підійде для цього гарячого блюда майже будь-який гарнір, наприклад, тушкована капуста або овочеве пюре.
- Качина грудка - 1 штука
- Апельсин - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Чебрець сухий - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Філе промийте. Розділіть його на 2 частини. Зробіть насічки зверху у вигляді ромбів.
Натріть дрібно цедру апельсина, попередньо гарненько його вимивши. Філе натріть сіллю, перцем і цедрою.
Вичавіть з апельсина сік. Залийте їм качку, і посипте її чебрецем. Залиште птицю маринуватися мінімум на 15 хвилин.
Філе обсмажте з обох сторін по 3-5 хвилин до рум'яного кольору. Можете використовувати гриль.
Перекладіть м'ясо в фольгу. Полийте його маринадом. Загорніть качку в фольгу.
Запікайте блюдо протягом 15-20 хвилин при 180 градусах в духовці. М'якоть апельсина можна подати до гарячого філе. Смачного!